Wiadomość z dzisiaj-między Czarną a Polaną spadł w przepaść cały przepust.Podobno można dojechać tylko przez Skorodne lub Chrewt.Szczęściem nikt nie ucierpiał.
Wiadomość z dzisiaj-między Czarną a Polaną spadł w przepaść cały przepust.Podobno można dojechać tylko przez Skorodne lub Chrewt.Szczęściem nikt nie ucierpiał.
WUKA
www.wukowiersze.pl
Jakieś zdjęcia ktos zapoda?
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Wczoraj jechałam popołudniu tą drogą. Tym razem jednak nie ja skoasowałam przepust. Dziś droga jest nieprzyjezdna. Prowadziłam grupę z Czarnej. Zakaz wjazdu od Czarnej. Pilnują strażacy i straż graniczna.
o tym slyszalem w radio Z,kurcze porobilo sie,szkoda ze nie ma zdjec,przydalo by sie zobaczyc jakie uszkodzenia
Barnaba> "Jakieś zdjęcia ktoś zapoda?"
Pewnie ktoś zapoda,ja "nadałam komunikat"z Torunia.Też czekam na szczegóły i zdjęcia.
WUKA
www.wukowiersze.pl
Na razie nie można tam wjechać. To jest oberwany fragment drogi około 100 m 3 km od wjazdu od strony Czarnej.
Osuwisko sa jakies skaly?
Wątpię. Raczej obryw. Użyto w lokalnym radiu słowa osuwisko więc tak napisałam.
http://www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll...NOSCI/70913034
AKTUALNOŚCI
14 września 2007 - 7:30
Bieszczady > Droga runęła w przepaść
Urwany fragment drogi wojewódzkiej w pobliżu Polany niemal odciął mieszkańców wsi od świata. Dzieci muszą teraz dojeżdżać do szkoły w Czarnej aż 18 km przez Skorodne.
Asfalt załamał się w środę ok. godz. 18. Chwilę później w przepaść runęły zwały ziemi, barierki, przydrożne krzaki i drzewa. Woda podmyła szosę na szerokości kilku metrów. Przejazd jest niemożliwy.
Wczoraj od rana strażacy wypompowywali wodę z dolinki po przeciwnej stronie zniszczonej szosy. –Zrobiło nam się małe jeziorko, jeśli go nie usuniemy i nie udrożnimy przepustów, woda nadal będzie podmywać drogę.
- Fachowcy z zarządu dróg w Rzeszowie ocenią jakie prace należy wykonać, by zabezpieczyć osuwisko. Koszty naprawy drogi ogromne - mówi Marcin Rogacki, wójt Czarnej.
Najbardziej zmartwieni są mieszkańcy Polany, których dzieci dojeżdżają do gimnazjum w Czarnej.
– Nie wyobrażam sobie, by musiały jeździć przez Skorodne – mówi jeden z nich.
– Tamtejsza droga jest w fatalnym stanie.
Krzysztof Potaczała
Pozdrav
Spartaczony tytuł. Powinno być co najmniej: "z przeraźliwym łoskotem runęła w ogromną, bezdenną przepastną czeluść". Jakich pełno w Bieszczadach![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki