dzieki
dzieki
Chciałem napisać o szukaniu inspiracji w czytaniu... Forum, nowych i starych przewodników, róznych opracowań, analizowaniu starych map z nieistniejącymi miejscowościami, słowników Stanisława Krycińskiego, róznych portali bieszczadzkich, chciałem, ale się powstrzymamProwokujesz po prostu:)
Przypomina mi to sytuację sprzed paru lat, wróciłem zmordowany i umorusany błockiem z gór, wchodzę do baru na piwo, siadłem sobie, i przysiadł się do mnie jakiś elegant, odpicowany z góry na dół, i wyskakuje z tekstem do mnie: "ja to w bieszczadzie już wszystko widziałem"....komedia..
Najpierw Kethlen teraz Kunegudna... hermetyczne towarzystwo :)
serio?? chyle czoła! a ile czasu ci to zajeło?? znam takich co łażą po bieszczadadch juz od kilkudziesieciu lat i jeszcze nie byli wszedzie...ja osobiscie nie spotkalam jeszcze nigdy czlowieka ktory o kazdym cm2 mapy potrafilby godzinami opowiadac i znal tam kazdy kamyczek..
jak tak to czas widac przeniesc sie w inne miejsce
jednego nie rozumiem -- skoro zwiedzilas juz "wszystko" to co mamy ci doradzac???
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Ja uważam, że Kunegunga po prostu niefortunnie sformułowała swoje zapytanie; prawdopodobnie chodziło jej o wskazanie niebanalnych miejsc - takich ukrytych, magicznych, rzadko odwiedzanych przez turystów, nie publikowanych w przewodnikach.
Nie atakujmy.
Dajmy szansę Kunegundzie...
Już podaję skromny namiar na pierwsze z nich -
źródełko krystalicznie czystej wody tuż za skrzyżowaniem drogi z Ustrzyk Dolnych na Zatwarnicę; po prawej stronie, jakieś może 200 - 300 metrów od rozwidlenia Zatwarnica - Ustrzyki Górne. Niepozorna rurka wystająca ze stoku. Wszyscy miejscowi czerpią tę wodę - jest znakomita.
Potrafi także leczyć bóle - przede wszystkim bóle duszy.
Mam nadzieję, że takich fragmentów bieszczadzkich poszukuje Kunegunda.
Dorota - dziękuję, tego nam trzeba - trochę pokory i spokoju.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki