Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 142

Wątek: Bieszczady już nie są dzikie?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Bieszczady już nie są dzikie?

Czekaj czekaj mówiłam o sobie.
    Dla Ciebie jako przedstawiciela starszawej, bogatej klienteli ofertę przygotował Boguś
    www.zielonyrower.pl

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    .... A gdyby tak dla "starszej,....zorganizować jeszcze transport bagażu od schroniska do schroniska, aby mogli sobie wędrować przez Bieszczady bez zbyt ciężkiego bagażu na plecach.....
    Nie zgadzam się z Tobą Andrzeju;po pierwsze nie "starszej",a po drugie nie ma nic przyjemniejszego jak nosić własny bagaż,uwierz można się w ten sposób dowartosciować
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    (...) nie ma nic przyjemniejszego jak nosić własny bagaż,uwierz można się w ten sposób dowartosciować
    Będę musiał to kiedyś sprawdzić. Trzeba tylko będzie się przyjrzeć, czy wszystko co wożę ze sobą jest niezbędne. Bo po co nosić niepotrzebne rzeczy na plecach?

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

....Trzeba tylko będzie się przyjrzeć, czy wszystko co wożę ze sobą jest niezbędne. Bo po co nosić niepotrzebne rzeczy na plecach?
    O tak,trzeba "wyrzucić" wszystko co nie potrzebne , tak z plecaka jak i z życia, taki balast jest zbędny.Bo po co to nosić...?

Będę musiał to kiedyś sprawdzić. ....
    Sprawdż i to jak najszybciej,...docenisz to. Ja to już przerobiłem.
    ps. a pieniądze są tylko dodatkiem do tego, choć są niezbędne.
    ps.'Ok już kończę i nie będę więcej "filozofował"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Nie zgadzam się z Tobą Andrzeju;po pierwsze nie "starszej",a po drugie nie ma nic przyjemniejszego jak nosić własny bagaż,uwierz można się w ten sposób dowartosciować
    Oj Joorg, zgadzam się w 200%:)

Za wszystko zapłacisz kartą...ale upodlić sie na szlaku - bezcenne

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

No to ja tak w zarzewiu dyskusji wtrącę swoje: ja to bym chciała, żeby po Bieszczadach tramwaj kursował a na kazdym szczycie był przystanek. A gdyby mi się chciało wysiąść z tego tramwaju to żeby mnie w lektyce nieśli...no i żeby wszystko było zadaszone - bo przecież słońce piecze, deszcz może padać a i ptak na... I żeby od razu jak wysiądę kelener do mnie leciał (najlepiej w stroju bojkowskim) i serwował mi kiszone rydze albo inksze miejscowe rarytasy, a jak mi się znudzą to żeby mi przyniósł ścierwo w bułce z McJakiegoś tam , który byłby na każdym pagórku. No i żeby trawę siali bardziej zieloną a wszystkie szlaki żeby były wyłożone kostką brukową z krawężnkami malowanymi na biało (na moją cześć). Aaaaa no i zeby były toj toje co 200 metrów, a co 500 kabina prysznicowa. No i najważniejsze - ZEBY ZADEN NIEPRAWDZIWY BIESZCZADNIK MI PO SZLAKU NIE ŁAZIŁ!!!! Niech sobie siedzi gdzieś na dole, bo co ona tam kurde o Bieszczadach wie!!!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

To co piszesz przypomniało mi, że w lodówce mam jeszcze marynowane rydze z Zawadki Rymanowskiej Idę sobie po nie.

B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Asiu999

czekaj na rozpowszechnienie technologii, by osprzęt do wędrówek w wirtualnej rzeczywistości z dodatkami wszystkie zmysły obsługującymi i z mozliwością zaprogramowania wszystkiego od pogody, poprzez okolicę, towarzystwo, aż na kompozycji śpiewu ptasząt kończąc.

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Asiu999

czekaj na rozpowszechnienie technologii, by osprzęt do wędrówek w wirtualnej rzeczywistości z dodatkami wszystkie zmysły obsługującymi i z mozliwością zaprogramowania wszystkiego od pogody, poprzez okolicę, towarzystwo, aż na kompozycji śpiewu ptasząt kończąc.

Taak, to byłoby dobre rozwiązanie. Każdy by sobie w tych wirtualnych Bieszczadach postawił co tam tylko zechce - palmy, parasolki, oczka wodne, posążki buddy, place zabaw dla dzieci, mini kręgielnie, bary szybkie obsługi i bary wolnej obsługi i co tam jeszcze komu do głowy wpadnie jako świetny, odkrywczy, jedyny i niesamowity pomysł na Bieszczadzki krajobraz. A może wtedy te kilka zielonych górek i pagórków będzie się dalej rozwijało i zmieniało po swojemu - bieszczadzkiemu.

Tak naprawdę czasami przeraża mnie to, że dzisiaj normalna polska rodzina nie potrafi spędzić razem wakacji bez jakiegoś cholernego PAKIETU.
    I że ktoś komuś każe zatrzymac się w Cisnej czy gdzieś tam bo - według tego kogoś - nie jest godzien pójść tam gdzie cisza, spokój i piękno. Ale może jak nigdy tego piękna nie dotknie własnym tylkiem siedzącym na kamieniu a nie na jakiejś ławeczce pod wiatą, jak nie usłyszy jak trawy szumią i jak nie poczuje, że ma też inne mięśnie niż tyllko te do obsługi myszki komputerowej i kluczyków samochodowych to nie zrozumie, że warto o to miejsce dbać - nawet jeśli przyjeżdża tu raz na 10 lat. Każdy kiedyś jest w górach pierwszy raz. I każdy ma do nich prawo. I nie trzeba nikogo nigdzie zatrzymywać.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    I że ktoś komuś każe zatrzymac się w Cisnej czy gdzieś tam bo - według tego kogoś - nie jest godzien pójść tam gdzie cisza, spokój i piękno. Ale może jak nigdy tego piękna nie dotknie własnym tylkiem siedzącym na kamieniu a nie na jakiejś ławeczce pod wiatą, jak nie usłyszy jak trawy szumią i jak nie poczuje, że ma też inne mięśnie niż tyllko te do obsługi myszki komputerowej i kluczyków samochodowych to nie zrozumie, że warto o to miejsce dbać - nawet jeśli przyjeżdża tu raz na 10 lat.
    Ale tego trudno nauczy się samemu.
    Każdy z nas miał kogoś kto po raz pierwszy mu te góry pokazał - rodziców, przyjaciela, lub może mądrego nauczyciela.

I pokazał jak fajnie jest usiąść na pieńku, w miejscu gdzie pozornie nic nie ma i słuchać wiatru a nawet i nosić ten ciężki plecak.
    Ale tego nie nauczy się ludzi za pomocą "pakietów" tylko zwyczajnie idąc sobie z nimi w góry.

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)