asia999 nie zamieniajmy bieszczadów w himalaje!
asia999 nie zamieniajmy bieszczadów w himalaje!
pozdrawiam
Marek
...ano... ewentualnie możemy zaprosić Wielkę Stopę w nasze regiony w celach rekreacyjnych.. jesli dośc ma już łowców jego głowy... u Nas podobne stwory są całkiem powszechne i nikt ich nie chce mieć na talerzu... przecież zbyt humanoidalny jak na kłus...
..Asiu póki co mam ludziów na schronisku..i się nie ruszę... do tego kończy mi się pobyt w chacie niedługo i trzeba wracać do domu... znając jednak moją potrzebę bycia TU i TERAZ a nie tam i kiedyś... już niedługo ucieknę do lasu... obiecuję relację...
no dooobra, niech będzie, ze to był miś. Ale dlaczego on nie spał..? Pewnie Trzykropek go wyrwał ze snu jak tak po lesie latał w tą i z powrotem
cokolwiek wytropisz Trzykropku przy kolejnej ucieczce do lasu - ja jestem ciekawa i na pewno inni też. Pierwsza odsłona podobała mi się bardzo.![]()
W ub. roku na przełomie grudnia i stycznia widziałem sporo takich /może nie tak wielkich/ tropów. Znajdę fotki, to zapodam. Myślę, że ... nikogo nie musiał wyrywać.
Pozdrawiam
bertrand236
Między bajki należy włożyć to, że misie zapadają w sen zimowy. Samice jak przystało na damy grzecznie zasypiają w gawrach. Szczególnie jak spodziewają się potomstwa. Samce to duchy niespokojne. Ich sen zależny jest od ilości zgromadzonej tkanki tłuszczowej. Także od warunków zimowych. Przeważnie to obiboki więc domek mają byle jaki. Często zasypiają w młodnikach, snieżek na nich pada, oni wydzielają ciepło i powoli nad nimi tworzy się igloo.
Oczywiście to duże uproszczenie.
czyli, ze najbardziej groźne są pagórki w młodnikach...Ale to zawsze tak było, że miski nie spały czy teraz przez klimat? Już nie pamiętam kiedy byłam zimą w Bieszczadach. Łapy misia odciśniętej w śniegu w życiu na żywo nie widziałam. Więc chociaż na fotkach popodziwiam. Szukaj Bertrandzie więc swoich. Zrobimy forumową "Aleję Wielkiej Niedźwiedzicy" z odciśniętymi gwiazdorskimi miśkowymi stópkami...
![]()
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki