Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Zjazd rowerem z Przełęczy Żebrak

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Domyślnie Odp: Zjazd rowerem z Przełęczy Żebrak

andrzej627 - pozwolę sobie dodać że Ty wspominasz o zjeździe z przeł.Żebrak a ja o podjeździe pisałem i to odpisywałem komuś kto w takim terenie jeszcze nie jeździł.
    Przeleciałem przeł. Żebrak wielokrotnie z każdej strony i w warunkach jakie tylko matka natura mogła stworzyć.Pamiętam jedną wspinaczkę od strony Woli Michowej gdy rozpoczęła się nawałnica.Po drodze prócz wody sunęły spychane przez nią kamienie.Nie poddałem się jednak i mimo tych trudności wjechałem bez zatrzymania.Jeżeli chodzi o zjazd to każdy sobie z tym poradzi ale jeden to zrobi zagrzewając klocki do czerwoności ,a drugi będzie ich używał w ostateczności.Zgadza się ten początkowy odcinek jest najtrudniejszy,( od bazy)Jak pamiętam trzy lata temu sypnęli na tym odcinku aż do zakrętu gruby kamień.To była ekwilibrystyka wjechać na szczyt bez deptania z buta.
    W Bieszczadach wjeżdżałem jak myślę już na wszystkie górki i jest ich ( tych trudnych) dość dużo.Jeżeli by kogoś interesował podjazd 17,3% nachylenia na 400m to służę namiarem.Oczywiście wspominam tu o górach po których można jeździć bo po tych drugich nie kręcę.

Piotr - zgadza się .Patrzę w swoje zapisy i tego dnia goniłem szosówką na trasie S- Hoczew-Cisna-Terka-Polańczyk-i jeszcze serpentynki na Słonnych zaliczyłem Wyszło tego 150km no ale październik był piękny i szkoda było marnować tych ciepłych dni.
    ..."to już było za późno się zatrzymywać"...
    Drugim razem nie przegap okazji.Miło będzie mi pogadać z kimś kogo zna się tylko z sieci.Jak widać jestem rozpoznawalny bo niebieska bandama zawsze przykrywa moją łysinkę.
    również pozdrawiam

..."Od kiedy jeździcie na rowerze"...
    Jeżeli chodzi o mnie to 6 razy okrążyłem ziemię i planuję do księżyca dojechać ale to już zależy czy zdrowie mi na to pozwoli.Tak się składa że 90% to po Bieszczadach i najbliższej okolicy.

Cytat Zamieszczone przez WALDI Zobacz posta
    andrzej627 - pozwolę sobie dodać że Ty wspominasz o zjeździe z przeł.Żebrak a ja o podjeździe pisałem i to odpisywałem komuś kto w takim terenie jeszcze nie jeździł.
    Po Twoim ostrzeżeniu, że podjazd to "droga przez mękę", piszę tylko o zjeździe. Rozumiem, że wjazd na Przełęcz Żebrak stanowi wyzwanie dla rowerzystów w Bieszczadach.

Kto jeszcze tam wjechał i zjechał?

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Najczęściej zahaczam o dużą pętlę (szosówką) ale nie ździw się jak się na mnie natkniesz w naj mniej spodziewanym miejscu ( góral)
    Nie protestował bym gdybyś wówczas wyciągnął coś z plecaka aby pusty bidon uzupełnić.
    Biieszczady pozdrawiają Ursynów

Cytat Zamieszczone przez WALDI Zobacz posta
    ..."Od kiedy jeździcie na rowerze"...
    Jeżeli chodzi o mnie to 6 razy okrążyłem ziemię i planuję do księżyca dojechać ale to już zależy czy zdrowie mi na to pozwoli.Tak się składa że 90% to po Bieszczadach i najbliższej okolicy.
    WALDI, zrobiłeś 240 tysięcy kilometrów na rowerze? Niesamowite! Ja mam dzisiaj na liczniku tylko 725 km. Późno zacząłem.

Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    Krosno

chciałem zapytać - gdzie jest ten wspomniany podjazd 17,3% nachylenia na 400m ???

co do przełęczy żebrak tozawsze gdy jestem w okolicy na rowerze to obok okolicy otrytu to obowiązkowy punkt- duża frajda zarówno z wjazdu jak i zjazdu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)