Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Czarnohora

Mieszany widok

Domyślnie Czarnohora

Witam wszystkich jestem nowy na tym forum ,mam pytanko czy moze wybiera sie ktos na poczatku kwietnia w czarnochore chetnie sie dołacze.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: czarnochora .

Cytat Zamieszczone przez markus Zobacz posta
    Witam wszystkich jestem nowy na tym forum ,mam pytanko czy moze wybiera sie ktos na poczatku kwietnia w czarnochore chetnie sie dołacze.
    NA forum Karpaty Wschodnie ktoś pytał o wyjazd w tym samym terminie:

http://www.karpatywschodnie.pl/forum...&thread_id=219

B.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

w kwietniu to jeszcze mocno zimowo tam bedzie... ja sie wybieram w tamte strony kolo polowy maja :D napewno chcemy odwiedzic chatke u kuby i w koncu dotrzec do burkutu bo tyle sie nasluchalam o tej na pol opuszczonej wiosce.. :) moze pojedziesz z nami??? mam nadzieje ze po 10 maja to bialego paskudztwa nie bedzie juz za wiele..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

W pierwszej połowie maja zazwyczaj śniegu jeszcze sporo... Zwłaszca wyżej w górach i na północnych stokach nawet w dolinach może jeszcze coś leżeć.
    Marcin

W tym roku i w drugiej połowie maja (18-26) śniegu było całkiem sporo (znaczne pokrycia w rejonie Popa Iwana Marmaroskiego, dalej na grzbiecie granicznym aż do Stoha i w Czarnohorze), co nieco komplikowało chodzenie, ale za to znakomicie rozwiązywało problem z wodą.
    pozdr,

dzieki ,ciekawe jak tam zima taka jak u nas bedzie to jakos przezyjemy,a coz jednak jedziemy przełom marca kwietnia do worochty tam jakis nocleg i w gory,moze macie tam cos do polecenia jakies spanko jedzonko i piciu tanie no i jak najszybcie z iwano frankowska do worochty sie dostac.I wogol byl tam ktos zima moze porady jak sie przygotowac czy zima tam to to samo co nasze biesy.

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

czy ja mogę mieć markus, prośbę, zupełnie offtop? Pisz proszę ze znakami przestankowymi i dużymi literami, bo trudno wyrozumieć twoje posty. Aha - i to jest CzarnoHora.. przez samo h.

A co do meritum:

w Worochcie jest całe mnóstwo kwater prywatnych - znajdziesz na pewno.

Ze Stanisławowa do Worochty jeżdżą busy i pociągi. Najszybciej będzie busem, bo pociąg się wlecze - aczkolwiek trasa jest piękna.

Co do przygotowań - przygotujcie się na pełną zimę - tak jakbyście jechali w Tatry w tym samym okresie. Pełne wyposażenie zimowe - raki takze mogą się przydać w niektórych miejsach. Okolice Howerli są lawiniaste - było parę wypadków śmiertelnych.

pozdro
    madzia

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    czy ja mogę mieć markus, prośbę, ..Aha - i to jest CzarnoHora.. przez samo h....
    Madzia dobrze piszesz.

Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    ....Ze Stanisławowa do Worochty ...
    A to jest tak po Polsku(bez podtekstów proszę ), tamtej nazwy jakoś nie "przyjmuję" , choć na mapie jest. To taka pozostałoś po "głębokiej komunie"
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)