Hej !
Jeśli jest ktoś na forum kto jeszcze nie zasnął, w ten jesienny wieczór mam zagadkę
...gdzie ja jestem , jeśli na horyzoncie pojawił się Smerek ?
.
daniel.jpg
Hej !
Jeśli jest ktoś na forum kto jeszcze nie zasnął, w ten jesienny wieczór mam zagadkę
...gdzie ja jestem , jeśli na horyzoncie pojawił się Smerek ?
.
daniel.jpg
Słabo znam panoramy ale myślę że na Tokarni.
A ja obstawiam, że ten pipant to Łopiennik, a pipant po prawej to Boroło. Całość jako słynny wieloryb.
Boroło.jpg
Teraz Zbyszku wbiłeś mi klina !
Twoje zdjęcie zrobione z Rzepedki pokazuje ( na horyzoncie) pomiędzy Suliłą i Chryszczatą dwie górki
edele.JPG
.
ta z czerwoną kreską to (według mnie) Smerek, a z niebieską Łopiennik
Co Ty na to ?
Jam nie Zbyszek, ale się wypowiem. Czerwona kreska to - tak jak pisze Zbyszek - Łopiennik. Smerek jest na lewo, ledwo wystaje zza Suliły. Tak mi się przynajmniej wydajeNiebieska kreska to coś znacznie bliższego.
Edit: o tak mniej więcej
smerek_z_rzepedki.jpg
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 06-11-2019 o 18:37
Czterech panów B.
Aplikacja "PeakFinder" wskazuje, że niebieska kreska to Morgań (793)Niebieska kreska to coś znacznie bliższego.
Rzepedka.jpg
Ponownie pomieszałem i co gorsze pominąłem sprawę zasadniczą. Zgadzam się całkowicie z Bartkiem odnośnie lokalizacji poszczególnych szczytów i podpieram się jeszcze jednym zdjęciem zrobionym z zaznaczonego miejsca oraz drugim z widokiem z pozycji patrzącego na mapę. Natomiast zdjęcie Henia, jeżeli ma dotyczyć okolic Smereka, to bym typował okolice Hnatowego Berda lub Roha. Na pytanie skąd Heniu zrobił zdjęcie, to się poddaję
.
Łopiennik.jpg Łopiennik i Smerek.jpg
Ostatnio edytowane przez zbyszek1509 ; 06-11-2019 o 22:29
Podziękowanie dla wszystkich za zainteresowanie i wyprowadzenie mnie z błędu odnośnie Smereka
Teraz już będę pamiętał to co napisał Zbyszek
Zdjęcie zrobione było gdzieś na punkcie widokowym przy podejściu z Kołonic na Jaworne.A ja obstawiam, że ten pipant to Łopiennik, a pipant po prawej to Boroło. Całość jako słynny wieloryb.
Przymglenie zmniejszyło dystans i perspektywę co widać za tych zdjęciach z Rzepedki, (czyli dwa razy dalej) ale bardziej klarownie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki