Na niektórych mapach nie wiedzieć czemu Szczołbem zwany
Państwo dość silne, by Ci wszystko dać jest dość silne, by Ci wszystko odebrać
Chłopaki namierzyli bez pudła, widoczek z Otrytu.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Czasami czuję potrzebę, aby ponownie znaleźć się w poznanym wcześniej miejscu. Zazwyczaj, jest to w pewnym stopniu rozczarowanie, gdyż kilka lat wcześniej, dane miejsce, było bardziej przyjazne dla oka i duszy. Jednak, tam razem było zupełnie inaczej. Widok jaki było mi dane zobaczyć, nie pozwolił mi na szybkie opuszczenie tego miejsca. Usiadłem, patrzyłem, patrzyłem i głęboko oddychałem. Znacie to miejsce?.
Widok.jpg
Pewnie czas na ułatwienie lokalizacji tego miejsca. Do szczytu, tej charakterystycznej góry, prowadzi taka alejka.
Alejka.jpg
Natomiast sam szczyt jest oddalony od szlaku na literę "c" o ok. 200 m.
To jeszcze, bardziej konkretne ułatwienie. Pełnego widoku jeszcze nie pokażę, gdyż znajdują się na nim charakterystyczne elementy, widoczne z tej ciekawej góry. Natomiast patrząc w lewo, roztacza się taki widok.
Widok3.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Tak, to jest Boroło. Kilka lat temu byłem w tym miejscu i widziałem tylko konary zasłaniające widok. Po powrocie powiedziałem głośno o swoich spostrzeżeniach i nie wiem, czy to moja sugestia, czy ktoś inny sprawił, że obecnie widok jest wspaniały. Dodatkowe kilkaset metrów już alejką, odbijając z czarnego szlaku, pozwala nacieszyć oko urzekającym widokiem.
Widok-panorama.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki