Kińczyk Bukowski -taka pierwsza myśl mi przyszła po zobaczeniu zdjęcia i teraz ta podpowiedź. Ale czy właściwie?
U mnie wyglądał tak:
11696545_818302764951673_6916930654284052052_o.jpg
Kińczyk Bukowski -taka pierwsza myśl mi przyszła po zobaczeniu zdjęcia i teraz ta podpowiedź. Ale czy właściwie?
U mnie wyglądał tak:
11696545_818302764951673_6916930654284052052_o.jpg
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Ja już ją gdzieś widziałem... Może nie stąd co Heniu, ale jednak, z okolicy drugiej górki o tej samej nazwie
Ostatnio edytowane przez Browar ; 26-02-2016 o 11:48
Pozdrav
Dokładnie :D Powyższe moje zdjęcie jest zrobione z Rozsypańca.... ale nie tego północnego (naszego) ale Rozsypańca na granicy PL -UA (na zdjęciu widoczna granica -od południa). Atrakcją było, że po tych połoninach widocznych na moim zdjęciu przebiegł sobie beztrosko między krajami... dzik :P Ale widziały go tylko ostatnie osoby w szeregu -Jim gnał jako pierwszy.
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 26-02-2016 o 12:00
No to ja już całkiem nie wiem o co chodzi :) ! To jak to jest z tym zdjęciem Jimi - przedstawia Kińczyk Bukowski/Rozsypaniec Beniowski, jak to opisuje w pierwszym poście, czy jednak zostało zrobione z Rozsypańca/Kińczyka Beniowskiego? Tylko skąd wtedy granica widoczna od południa i co widać w takim razie na zdjęciu? Moim zdaniem widać Kińczyk/Rozsypaniec z okolic Czarnej Wilchy. No chyba że Czarna Wilcha też się nazywa Rozsypaniec, ale tego na mojej mapie nie ma. Zaraz skończę, bo się kotlety palą!
- - - Updated - - -
Czarna Wilcha też się nazywa Rozsypaniec - na mapie Bieszczady Wschodnie! Czyli już się coś wyjaśniło :) (tylko czego tak się nie nazywa na mapie naszych Bieszczadów tego samego wydawnictwa?)
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Kontynuuję i wyjaśniam co widać na moim zdjęciu. Jak już się wcześniej okazało są co najmniej trzy Rozsypańce i na moim zdjęciu widać ten, którego grzbietem przebiega czerwony szlak (GSB) i nawet widać ścieżkę opadającą od tej lewej kulminacji ze skałkami w dół do wiaty i nowoczesnego wucetu ekologicznego :) Zdjęcie zrobione też z czerwonego szlaku, ale już nie GSB, gdzieś pomiędzy Szerbinem a Werchną-Bystrą.
No i teraz kłopot, komu przyznać tytuł zwycięzcy??? O których dwóch szczytach myślał Browar i co ważniejsze, który widział z którego? A Jimi? O którym Rozsypańcu pisała? Do kitu z tą moją zagadką!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Cześć Bazyl. Ja w swoim zdjęciu stoję na szczycie Rozsypaniec (ten koło Czarnej Wilchy) ale patrzę na Połoninę Beniowską uwieńczoną Kińczykiem Bukowskim (to widać na zdjęciu). I ja nie jestem na czerwonym szlaku ale na granicy (idąc od Opołonka). Z tego co widzę - Czarna Wilcha znajduje się ciut ciut przed Rozsypańcem (od południa). Posiłkuję się terminologią z mapy Bieszczady Wschodnie właśnie.
Czyli Ty masz na myśli ... nasz polski Rozsypaniec na GSB. Czyli ja nie trafiłam! A Browar?? Widział Rozsypańca z Rozsypańca??? Ale numer - też nie czaje :P
Hej Jimi! Z tym nazewnictwem to jest ciekawa sprawa, spójrz na mapę Bieszczady i od razu zmieni się nazwa miejsca, z którego robiłaś zdjęcie :) Ale o tym może przy okazji, jak coś napiszę o nowej mapie Bieszczady 2015/2016, którą właśnie kupiłem :) Na razie szukam melisy strong, żebym zachował spokój przy pisaniu
To teraz czekamy aż Browar rzuci promyk światła i rozjaśni nam w głowach! :)
Ja zaglądam zarówno na mapę Bieszczady Wysokie 2013 oraz Bieszczady 2009/2010 -i nazewnictwo jest to samo, widocznie na Twojej najnowszej jest inaczej więc ja nie wiem bo nie mam innej. Ruthenus oczywiście.
Edytowano:
Znalazłam w necie mapkę Bieszczady -Compass 2013. I kolejne nazwy :D
Rozsypaniec.jpg
http://www.twojebieszczady.net/mapa-on/biesz1.php
Więc żeby było jaśniej ja mówiłam oczywiście o szczycie 1212 :)
Ostatnio edytowane przez Jimi ; 26-02-2016 o 21:23
Ten kład pojawił się zupełnie niepotrzebnie i popsuł widok na moje ulubione Bieszczady.
Może znajdzie się ktoś kto spróbuje odgadnąć co przedstawia ten landszafcik ?
.
hm16.1030787.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki