Skoro już nikt nie próbuje zgadywać - pora na rozwiązanie zagadki. Wioska, o której była mowa nosiła przez kilka lat nazwę KAROLÓW (na cześć Waltera). Pierwsze wzgórze to Kiczera (735), drugie Wierch (686).
Skoro już nikt nie próbuje zgadywać - pora na rozwiązanie zagadki. Wioska, o której była mowa nosiła przez kilka lat nazwę KAROLÓW (na cześć Waltera). Pierwsze wzgórze to Kiczera (735), drugie Wierch (686).
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Witam serdecznie
Szkoda, że młodzi już nie pamiętają. Gdy tam bywałem to był Karolów (teraz Rabe) i leśniczówka, gdzie oglądałem suszące się pieluchy przez dwa pokolenia.
Widać u niektórych forumowiczów tendencję do bywania tam, gdzie mało kto zagląda.
Bazyl - masz jakieś aktualne fotki z Jabłonek, albo przełęczy Chyrcza? Czy rośnie tam ta wielgaśna grusza?
Pozdrawiam serdecznie
Z Jabłonek mam jeszcze sprzed trzech tygodni zdjęcie głazu pamiątkowego
Jabłonki1.jpg
i wiodącej do niego dróżki z pozostałościami po ławkach
Jabłonki2.jpg
Z Hyrczy aktualnych niestety nie mam.
Pozdrówka!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)