Jabłonki? Jeśli tak to tamte widoki jakieś zbyt rozległe.
Jabłonki? Jeśli tak to tamte widoki jakieś zbyt rozległe.
To najkrajšie na svete nie sú veci, ale chvíle, okamihy, nezachytiteľné sekundy – Karel Čapek
Dwa tygodnie temu jeszcze był, przyroda tymczasem wystrzeliła więc jest szansa, że zarośnie i go żaden barbarzyńca nie dojrzy.
Mercun - bo jak Cię świsnę w ucho! Cieszy mnie, że próbujesz ale zaznaczyłem w podpowiedzi, że daję ją na zasadzie skojarzenia i właśnie Walter w sposób pośredni może pomóc w rozwiązaniu zagadki.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ajajaj! Boli uchu, boli
To najkrajšie na svete nie sú veci, ale chvíle, okamihy, nezachytiteľné sekundy – Karel Čapek
Skoro już nikt nie próbuje zgadywać - pora na rozwiązanie zagadki. Wioska, o której była mowa nosiła przez kilka lat nazwę KAROLÓW (na cześć Waltera). Pierwsze wzgórze to Kiczera (735), drugie Wierch (686).
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Gdybyś tam postawił butelkę z mlekiem to bym zgadł. Jeśli chodzi o skojarzenia to mnie się wszystko z jednym kojarzy...
Witam serdecznie
Szkoda, że młodzi już nie pamiętają. Gdy tam bywałem to był Karolów (teraz Rabe) i leśniczówka, gdzie oglądałem suszące się pieluchy przez dwa pokolenia.
Widać u niektórych forumowiczów tendencję do bywania tam, gdzie mało kto zagląda.
Bazyl - masz jakieś aktualne fotki z Jabłonek, albo przełęczy Chyrcza? Czy rośnie tam ta wielgaśna grusza?
Pozdrawiam serdecznie
Z Jabłonek mam jeszcze sprzed trzech tygodni zdjęcie głazu pamiątkowego
Jabłonki1.jpg
i wiodącej do niego dróżki z pozostałościami po ławkach
Jabłonki2.jpg
Z Hyrczy aktualnych niestety nie mam.
Pozdrówka!
Na Spisówce w Bieszczadach0003.jpg
Ja też aktualnych zdjęć z Hyrczy nie mam a to robiłem sam sobie zenitem z miniaturowego statywu okazyjnie nabytego na targu, lata 80/90.
A co to ciurczy?
IMG_0161.jpg
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki