trochę jak wejście w stronę jawornika od strony starego sioła
trochę jak wejście w stronę jawornika od strony starego sioła
Caryńskie? E, chyba nie.
"W tak pięknych okolicznościach przyrody... i niepowtarzalnej... " J.H.
Ja myślę, że Zbyszek zrobił zdjęcie z tej polanki:
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Brawo sir Bazyl, jak zwykle, zresztą tytuł Eksperta Roku 2013 zobowiązuje :), jesteś nie do pokonania. W nagrodę dedykuję Ci całą panoramę z miejsca które wskazałeś.
Polanka cała.jpg
Nie dajmy się zwariować :) Jest wiele miejsc, których nie widziałem w Bieszczadach i zawsze bawią mnie pojawiające się na forum wypowiedzi ludzi, którzy twierdzą, że "Bieszczady to oni już zeszli i całe poznali". A zagadka była, że czacha dymi! Tym bardziej, że na tych dwóch polankach z twojego zdjęcia byłem, ale nie na tej, z której zrobiłeś zdjęcie. Nie tak dawno, przed kilkoma tygodniami już omalże nie wyleźliśmy na nią z Bartkiem ale wybraliśmy inny wariant wycieczki. Ta długa opadająca łukiem polanka męczyła mnie, że hej i musiałem sobie w głowie poobracać i poukładać niczym puzzle miejsca, które jakoś mogły pasować i gdy już wydawało się, że jestem na tropie to pojawiała się ta pod lasem, która psuła całą układankę :) A szalałem od wzgórz Baligrodzkich po okolice Żukowa :) I w końcu zaskoczyłem i udało się odgadnąć!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Na tego typu teksty to odpowiadam, że w moim przypadku, życia zabraknie aby całe Bieszczady przejść a tym bardziej poznać. No, ale niektórzy szybciej chodzą i mają więcej szczęścia :). To jeszcze w nagrodę za ten Twój owocny dym z czachy :) , widoczek z przeciwnej strony. Oczywiście to nie nadawało się do zagadki, bo zbyt czytelne i łatwe.
Łopienka.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)