"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Połonina Pikuja to rzeczywiście moje ulubione tereny, ale tym razem szedłem niebieskim szlakiem, którego znaków tu nie widać, bo ciężko coś namalować na trawie.
Te same górki widziane od dołu, bardziej zieloną porą prezentują się tak
.
zaga3.jpg
Spróbują odgadnąć.
Hordoki
....ale, ale, przecież to jest już Beskid Niski ,
to dlatego nikt nie odgadnął, bo błędnie umieściłem zagadkę w bieszczadzkich widoczkach.
Miejsce w B. Niskim gdzie był niebieski a teraz go nie ma kojarzy mi się z Ciechanią , ale to spory kawałek od Bieszczadów także chyba raczej nie ?
Jedna ze starszych map tak pokazuje przebieg niebieskiego przez Horodki, ale czy było ?
.
map.jpg
Beskid Niski część wschodnia wyd. WZK
Taka góra się mi nawinęła przed obiektyw:
widoczek94.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
A tak wygląda prawie z przeciwnej strony:
widoczek95.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki