Ja pierdykam.... ludzie odpuście sobie tą nockę. Dajcie żyć tym co nie śpią aby spać mógł ktoś...![]()
Ja pierdykam.... ludzie odpuście sobie tą nockę. Dajcie żyć tym co nie śpią aby spać mógł ktoś...![]()
...że co?... Marcinie.... starzejesz się...
być sławnym, napisali o nich ...
dżek, PAP, IAR
2009-01-01, ostatnia aktualizacja 2009-01-01 14:11
GOPR znalazł dwóch młodych mężczyzn, którzy noc sylwestrową spędzili biwakując pod najwyższym szczytem polskich Bieszczad Tarnicą. Akcja poszukiwawcza była niezwykle trudna. W Bieszczadach jest drugi stopień zagrożenia lawinowego i bardzo mocno wieje.- Mężczyźni chcieli spędzić sylwestrową noc biwakując pod Tarnicą. Znaleziono ich na zupełnie nieprzetartym szlaku. Aktualnie Doliną Terebowca zostaną przetransportowani do Ustrzyk Górnych - powiedział Grzegorz Chudzik, naczelnik bieszczadzkiej grupy GOPR. Turyści są cali, choć bardzo wyczerpani i wychłodzeni.
Akcja ratunkowa trwała ponad trzy godziny. Była bardzo trudna. Ze względu na nagłe załamanie pogody nie można było użyć śmigłowca. W Bieszczadach powyżej górnej granicy lasu wiejący z prędkością ok. 70 km/godz. wiatr powoduje zamiecie śnieżne. W szczytowych partiach gór widoczność ograniczona jest do kilkudziesięciu metrów.
Obowiązuje drugi - w pięciostopniowej skali - stopień zagrożenia lawinowego. Zagrożenie lawinowe występuje głównie w masywach Tarnicy, Małej i Wielkiej Rawki oraz Szerokiego Wierchu.
Przedstawiam Wam kilka widoczków z mojej wyprawy na Tarnicę![]()
Grabolus bardzo ładne zdjęciaWidze, że pogoda dopisywała..nie ma jak Bieszczady na przełomie roku!....można się rozmarzyć
![]()
Ja zakazałbym publikacji tego rodzaju zdjęć. Źle wpływają na morale Bieszczadników. Człowieka w gardle ściska, gdy je ogląda. Ja chcę na Tarnicę. A co mi tam, pójdę na Tarnicę.
Muszę przyznać, że obrodzili się nam Nowi na przełomie roku. Witajcie na forum i proszę o jeszcze.
Powiem Ci Grabolus, że jestem pod wrażeniem. Coś niesamowitego...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki