Te Przewodniczko zazdrość Cię zżera, że nie będziesz na szlaku w tę zimową noc. Też za Tobą tęsknimy.
Te Przewodniczko zazdrość Cię zżera, że nie będziesz na szlaku w tę zimową noc. Też za Tobą tęsknimy.
Nie wiem czy dobrze rozkminiam po co mi te świeczki - chodzi o to że może nie być prądu i będzie ciemno ?
Już wiem. Poprosiłam o telefon do przyjaciela, a potem było 50 na 50.
W razie zagrożenia można wykopać jamę w śniegu i w niej się skryć. Nasze ciepło plus ciepło świecy powodują, że tworzy się strop. Świeca to ogrzewacz i jednocześnie źródło światła.
Na takim jednym całkowiecie anormalnym i amoralnym (kto normalny zimą chodziłby w góry, tylko wariaci i zboczeńcy) forum mi o tym powiedzieli.
Duje w jamie, w gawrze, pod śniegiem?
Śmiej się, śmiej ale ja do żelaznego zapasu dokładam świeczkę. Nawet jak mi nie pomorze to ktoś kto mnie znajdzie będzie mógł mi ją zapalić.
Żelazny zapas: kilka folii-koców ratowniczych, chyba mam cztery, czołówka plus latarka diodowa, chemiczne światło, małe znicze plus żel-ognisko w puszce, znakomicie wyposażona apteczka z chamicznymi ocieplaczami ( Ci co wiedzą to wiedzą, Ci co nie wiedzą nie mają prawa stosować,ocieplacze 10 godz do rąk, zapałki zatopione w wosku i świeca. No i racje wojskowei żelewysokoenergetyczne plus suszone owoce.
Ostatnio edytowane przez lucyna ; 24-12-2008 o 11:35
Xavier napisał
Mam pytanko, jak to teraz jest ?namiot Marabut powinien wytrzymać.
.. na terenie PARKU można w dowolnym miejscu nocować w namiocie , czy tylko w wyznaczonych.
Nigdy nie czytałem tych regulaminów, muszę się uaktualnić, pewnie już można.
Pozdrawiam
Przemek
Z tego co wyczytalem na tablicach informacyjnych nocleg jest zabroniony, chyba ze warunki nas do trgo zmuszaja
Naprawdę wolelibyście, by zakazu nie było, czy tez wielu ten zakaz łamało?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)