Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 137

Wątek: Mocanita: ostatnia wąskotorowa leśna kolejka parowa w Europie

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Mocanita: ostatnia wąskotorowa leśna kolejka parowa w Europie

nie gonili was w desesti ze robicie zdjecia w srodku cerkwi? mnie gonili :( chyba tylko dwa pstryknelam z ukrycia wiec mi sie rozmazaly :(
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    nie gonili was w desesti ze robicie zdjecia w srodku cerkwi? mnie gonili :( chyba tylko dwa pstryknelam z ukrycia wiec mi sie rozmazaly :(

Nikogo nie było, byliśmy tam sami.
    I dzięki Kubie i temu co opowiadał spędziliśmy tam chyba dwie godziny.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    Basiu ja do Irka łeś, łeś końcóweczka
    bo on codziennie zachód i wschód słońca planuje na tej www.
    Twoje zdjęcia tzn te linki co wkleiłaś są fantastyczne , ale to już kiedyś chyba pisałam

To przez brak cytowania.

B.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

hi hi hi, a ten dalej te wschody i zachody...jak sobie przypomnę, jak w Gorganach wyrwał na wschód słońca rano to normalnie nikt go dogonić nie mógł
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    No to od razu mam.

W okolicach Sygetu i Sapanţa jest kilka drewnianych cerkwi z listy UNESCO, warto je zobaczyć.

Szczególnie piękna była wg mnie cerkiew w Deseşti z fantastyczną polichromią wewnątrz.
    No cerkwie jak najbardziej, nawet ściągnąłem z http://harti.mielu.ro fajną mapkę na której są pozaznaczane ciekawe obiekty sakralne. No i sporo ciekawych rzeczy można znaleźć w Płajach.
    Przy okazji jest już cały (bardzo optymistyczny) plan wyprawy
    www.rumunia.net.travel.pl
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    hi hi hi, a ten dalej te wschody i zachody...
    Tam gdzie będziemy, słońce wstawać będzie o 5.30 a zachodzić o 21.00.

Wolę więc raczej oglądać zachód słońca niż wschód. Polecam Moje zachody słońca.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

No!!!
    wreszcie widzę jakieś góry
    więcej więcej, same takie!!!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z

A czy ktoś ma może jakieś doświadczenie jeśli chodzi o wymianę waluty. Czy po przekroczeniu granicy można wymienić złotówki na leje ? Czy lepiej zabrać dolary lub euro i je wymienić ? Czy lepiej spróbować gdzieś w kraju zakupić leje ?
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Cytat Zamieszczone przez irek Zobacz posta
    A czy ktoś ma może jakieś doświadczenie jeśli chodzi o wymianę waluty. Czy po przekroczeniu granicy można wymienić złotówki na leje ? Czy lepiej zabrać dolary lub euro i je wymienić ? Czy lepiej spróbować gdzieś w kraju zakupić leje ?
    A czy nie prościej wyciągać leje z bankomatów w Rumunii?

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    A czy nie prościej wyciągać leje z bankomatów w Rumunii?
    No wy będziecie w sumie cały czas w cywilizowanym miejscu więc nie będziecie mieli z tym problemu. My niekoniecznie będziemy mieli bankomat pod ręką. Ja osobiście wole mieć gotówkę przy sobie niż wkładać kartę do bankomatu w takich krajach jak Ukraina czy Rumunia. Kartę oczywiście zabieram ale jako zabezpieczenie nieprzewidzianych wydatków. W naszych Bieszczadach jest do tej pory problem z posługiwaniem się kartą podejrzewam że gdzieś na zadupiach rumuńskich też nie jest za wesoło.
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)