To nie jest na Rzepedce, ale na Żurawince, na zjeździe z grzbietu w stronę Wysoczan. Wieża pojawiła się chyba w tamtym roku, bo wtedy zauwazyłem ją z drogi Bukowsko - Szczawne, ale dopiero teraz tam się wybrałem. Prawdę mówiąc jest zbędna, bo na gołym grzbiecie, a i tak lepszy widok jest z miejsc położonych wyżej pod lasem. Chyba prywatna inicjatywa właścicieli któregoś z pensjonatów w Wysoczanach. Czerwonym krzyzykiem zaznaczyłem położenie wieży. mapa.jpg
Dzięki za wyjaśnienie.
Kierunek patrzenia na Suliłę mnie zmylił, ale jak dokładnie przyjrzeć się na prawo od wieży widać drogi (których z Rzepedki nie widać)
Witam,
Zamierzam wybrać się do Nieznajowej na jednodniową wycieczkę. Z uwagi na to, że nie byłem tam nigdy a jadę samochodem chciałem zapytać gdzie go najlepiej zostawić. Myślałem o rozpoczęciu wycieczki z Rozstajnego z okolicy skrętu na Nieznajową. Wyszukałem na internecie, że najlepiej zostawić samochód tuż za skrętem z Rozstajnego na Nieznajową ale na google maps nie wygląda to najlepiej. Jak jest w rzeczywistości? Czy jest to dobre miejsce na zaparkowanie auta w taki sposób aby nie utrudniało przejazdu innym itd.?
Tak, tam bez problemu znajdziesz jakieś miejsce na zaparkowanie. Najczęściej zaraz za zjazdem z drogi Krempna - Grab stoją auta pochowane na poboczu, bo ludzie idą stamtąd w głąb doliny albo siedzą nad rzeką.
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze dwa pytania. Planuję przejść trasę Nieznajowa - Wołowiec - Czarne - Nieznajowa. Chciałbym skrócić trasę z Wołowca do Czarnego trasą narciarską "śnieżne trasy przez lasy". Czy jest to dobry pomysł? Ile można zaoszczędzić czasu tym skrótem i czy o tej porze roku trasa jest do przejścia na butach czy raczej przewidziana jest tylko w zimie?
Wyczytałem również, że w Czarnem znajduje się wypas owiec? W którym konkretnie miejscu jest ten wypas i czy obecnie działa?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki