Od kilku miesięcy na Przełęczy Szklarskiej przy drodze powstaje najprawdopodobniej nowa kapliczka.
DSCF3260.jpg
No niekoniecznie. Podobną budowlę spotkałem na przełęczy nad Czeremchą.
BN 04.2019 234.jpg
Od wykonawców dowiedziałem się , że to gmina zafundowała sobie "witacze".
No prosze! Czy tylko mi sie to z kapliczką kojarzy?
Zima w BN . Przymiarki ,
Tatry też się pokazały ....gdzieś za horyzontem
.
zima01.jpg
W niedziele pogoda była świetna, widoczność również. Widać było bieszczadzkie połoniny z jednej strony i ośnieżone Tatry z drugiej. Słowackie górki też dobrze widoczne - Czerchowskie, Slańskie, Vihorlat. Wiosna się rozkręca, śnieg widać jedynie na północnych stokach pasma granicznego, po za tym nieliczne malutkie płaty. Polańska zarasta, Polany Surowiczne wygrodzone (nie byłem tam ze 3 lata), chodziłem na dziko i dwa razy natrafiłem na płot. Pierwszy raz widziałem żbika, foty nie zamieszczam bo słaba. Kilka samochodów w Surowicy przed szlabanem, na parkingu na Szachtach, na Przełęczy szklarskiej, więc ludzie poszli w teren, ale spotkać kogoś z bliska prawie bez szans. Chyba najlepsza i najbezpieczniejsza alternatywa do pozostania w domu, choć nie wiadomo co będzie za kilka dni, czy będzie można się swobodnie poruszać.
P3150311.jpgP3150312-3.jpgP3150316.jpgP3150317.jpgP3150324.jpgP3150325.jpg
Ostatnio edytowane przez krzychuprorok ; 17-03-2020 o 11:42
w poniedziałek już tak ładnie Bieszczadów nie było widać:
Cergowska.jpg
ale za to pani w sklepie w Dukli (Jasiołka) opowiedziała mi o "pożarze" ww. wieży i akcji ratowniczej:
https://krosno112.pl/aktualnosci/poz...falszywy-alarm
Zaspałem. Późno już było żeby gdzieś dalej pojechać, więc pojechałem w drugą stronę, znaczy w stronę Tatr. Tatr mimo, że tak blisko, widać już prawie nie było, może dlatego, że zaspałem a widoczność, z biegiem dnia, się pogarszała. Liwocz i po górze.
lt.jpg
Aktualnie 6 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 6 gości)
Zakładki