" Ognikami dzikiego szczawiu
zapłonęły sierpniowe łąki"
To fragment mojego wiersza, który tak pięknie zilustrowałaś, Małgoś! Pozdrawiam serdecznie.
Ech,Beskidzie......
" Ognikami dzikiego szczawiu
zapłonęły sierpniowe łąki"
To fragment mojego wiersza, który tak pięknie zilustrowałaś, Małgoś! Pozdrawiam serdecznie.
Ech,Beskidzie......
WUKA
www.wukowiersze.pl
Tym razem odchodząca jesień na Cergowej....
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Jeszcze jesiennie, mglisto ...i cicho.
Wyszowatka, Długie, Czarne.
Ech, te kałuże zanim je zeszkli pierwszy mróz!
WUKA
www.wukowiersze.pl
dzięki Małogoś za moje ulubione rude listki :)
Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....
co przedstawia drugie zdjecie? brama? kibelek? drzwi do innego swiata?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
"... drewniane drzwi do nieistniejących łemkowskich domów - chyży. Solidnie wyciosane z jodły za kilka tygodni staną w pięciu wioskach (Lipna, Nieznajowa, Radocyna, Czarne, Długie), które znikły po wysiedleniach. Do każdych przybito symboliczne numery domów oraz tablice z informacjami, mapkami i archiwalnymi zdjęciami. Niezwykły sposób upamiętnienia dawnych mieszkańców wymyśliła Natalia Hładyk, absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie."
znalezione na:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,5474120.html
Te ze zdjęcia są z Czarnego.
Ostatnio edytowane przez Małgocha ; 24-11-2010 o 12:12 Powód: :)
Bardzo lubię te drzwi do lasu. Są pięknym polem dla wyobraźni...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki