Pokaż wyniki od 1 do 10 z 616

Wątek: Beskid Niski -wiosna, lato ... jesień, zima

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar olgaa
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Beskid Niski -wiosna, lato ... jesień, zima

Umówiliśmy się z duszkiem że w sobotę za nic nie będziemy siedzieć w domu ,szkoda kisić się w blokowisku skoro zapowiadają cudną pogodę.I tak już raniutko duch pobiegł do kościoła ze święconką a ja dokończyłam przygotowania świąteczne.Już o dziesiątej pakowaliśmy plecaki do autka i jazda gdzie nas oczy poniosą Pogoda jakaś taka niemrawa nijak nie chciało przebić się słoneczko ale co tam może akurat się poprawi. Już koło Dukli chmury zaczęły się rozchodzić i nieśmiało przebijały pierwsze promyki nie jest źle ,pogoda znowu jest dla nas łaskawa.W Nowym Żmigrodzie autko skręciło i już było wiadomo że szykuje się polegiwanie na Grzywackiej Wygrzebaliśmy się z autka i leniwym krokiem ruszyliśmy w górę ,bo gdzie tu się spieszyć jak dookoła cudowna wiosna .A to pierwiosnki to zawilce a tam miedzy nimi malutkie fiołki kurcze jak cudnie pomyślałam ech wiosna wiosna. Już na początku wędrówki doczepił się do nas sympatyczny psiak i do samej Grzywackiej nam dotrzymywał kroku pod szczytem nas opuścił stwierdził chyba że nas doprowadził do celu i może wracać do domu,ot mały przewodnik się znalazł A na Grzywackiej jak zwykle wiało ,tak tam już jest .Poszukałam przytulnego miejsca i miedzy choinkami rozłożyłam kocyk dziś totalne lenistwo a co wolno mi Duch latał w trawskach za motylami niczym Stuhr w Deja Vu tylko zamiast siatki miał aparat a ja oddawałam się totalnemu leniuchowaniu .Po godzinie gonitwy wrócił siadł koło mnie na kocyku i dumy co najmniej jak by skwarka lizał wpatrywał się w aparat.Pokaż coś sfocił ,hm toć to paź królowej o jaki cudny no no no pierwszy w tym roku Pozazdrościłam mu i sama pobiegłam za motylami a muszę wam powiedzieć że jeszcze tyle paziów na raz nie widziałam istna plaga.Fajniusio tam było oj fajniusio ale słonko zaczęło się już chować pora już wracać oj nie marudź jeszcze zahaczymy o wodospad w Iwli jeśli chcesz.Ba głupiego się pyta czy co pewno że chcę to moje ulubione miejsce.I już autko nasze pędziło w stronę magicznego miejsca .Chmury ciemne pokryły niebo i zaczęło delikatnie kropić ale co tam chodź na chwilkę zaglądnijmy tam.Wodospad cudowny aż żal ściskał serce że woda lodowata i odstrasza wejście do niej .Ale latem tam powrócę i wypluskam się za wszystkie czasy ba nawet może założę białą sukienkę jak bohaterka z Wina truskawkowego ,a co mi tam Na dziś tyle wędrowania jutro czas na odwiedziny u bliskich,ale w poniedziałek jak pogoda dopisze to gdzieś pewno mykniemy ciągnie nas oj ciągnie w te górki jak wilka do lasu.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)