Też tak mi się widziało![]()
Beskidzkie Niskie połoniny.... kto powiedział ,że w BN nie ma połonin?
![]()
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Sądząc po barszczu to bliskie okolice Zawadki Rymanowskiej :)
a kapliczka to pewnie na Przeleczy Szklarskiej![]()
"There is no such thing like too much snow" - Doug Coombs
Tak trochę dalej, tam gdzie się kończy droga z Zawadki R. ...drogą do końca nieistniejącej wsi Kamionka, pod byłym PGR.
Barszcz S. na 3 metry wysoki rośnie sobie jak "klonowe aleje".Teraz spoko bo już nie grożny.
Piękna kapliczka z XVIII wieku, stoi "tyłem" do obecnej drogi,ale kiedyś stała zapewne na skrzyżowaniu dróg, z Kamionki do Królika i Daliowej .
Najładniejsze zdjęcie tej kapliczki wykonała w zimie kiedyś Małgocha....jest tu gdzieś to zdjęcie , Małgoś wklej tu jeszcze raz :) bo szukam i nie mogę znalezć
PS. Beskid jest piękny,... szacunek dla Was za znajomość szczegółów
PS 2. o znalazłem Małgochy najpiękniejsze zdjęcie
http://forum.bieszczady.info.pl/atta...1&d=1263938268
Ostatnio edytowane przez joorg ; 06-09-2011 o 18:47
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
No chyba byliśmy tam razem w listopadzie, również z Piotrkiem na spotkaniu Miłośników Karpat Wschodnich.
Parę moich zdjęć z tego wyjazdu:
https://picasaweb.google.com/1172704...owyBeskidNiski
B.
Dziś ruszyliśmy po południu w troszkę inną stronę - na stoki Chyrowej zwanej też Magurą (694 m n.p.m.). Kilka fotek poniżej:
Z Chyrowej na Chyrową...
Widok ze stoków Chyrowej na szczyt Dania (695 m n.p.m.) i stok narciarski...
Następca tronu...
Widok ze stoków Chyrowej w kierunku południowym...
I trzy fotki z widokiem na wodospad w Iwli:
![]()
Nie byłem jeszcze na Chyrowej - dobry pomysł na mały spacer,
ale byłem ostatnio w Zawadce Rymanowskiej:
Cergowa jak kompas
DSC013462.jpg
i PGR w barszczu:
DSC013452.jpg
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)