Ja się dopiero wybieram, mam nadzieję, ze pogoda dopisze.
Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 18-10-2024 o 21:52
Jeszcze w niektórych miejscach pozostały ślady marcowego epizodu zimy, ale zdecydowanie widać wiosnę. Mimo suszy na Jeziorze Sieniawskim nie ma takich przygnębiających widoków jak na Jeziorze Klimkówka, które ostatnio można zobaczyć często w mediach.
P3222233.jpgP3222237.jpgP3232240.jpgP3232243.jpg
Zwierzęta też aktywne, tu tropy nad brzegiem Wisłoka tuż przy polu biwakowym w Puławach.
P3232239.jpg
Poszło ogłoszenie na fejsbukach i ..... ruszyło pospolite ruszenie na lodospady w Rudawce.
Na szczęście zostały jeszcze inne górki widokowe Beskidu Niskiego,
też odwiedzane, o czym świadczą ślady na śniegu , ale nie tak licznie
...
...
niektórzy uważają, że góry są najpiękniejsze zimą ale i najtrudniejsze
...
![]()
Miałem pisać to samo, w niedziele po 13tej nie było już łatwo przejechać przez Rudawkę, bo parking był pełny i auta parkowały wzdłuż drogi. Niektórzy zbłąkani zajeżdżali też na Wernejówkę i schodzili nad Wisłok. Dopiero za rzeką (zamarzniętą w wielu miejscach) można było pochodzić w samotności.
P1043532.jpgP1043535.jpg
Nie wiem jak wyglądają te lodospady, ale patrząc na prognozy wydaje się, że będą jeszcze większe. Może Wisłok całkiem zamarznie. Ciekawe byłoby takie kilkukilometrowe przejście, tylko, że napadało sporo śniegu i ciężko będzie stwierdzić czy gdzieś jest cieńki lód. Potem na pewno też będzie kra, warta obejrzenia.
Aktualnie 6 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 6 gości)
Zakładki