przepraszam a powsimordka po polsku to kogo oznacza?bo nie wiem
przepraszam a powsimordka po polsku to kogo oznacza?bo nie wiem
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
A to nie taka mordka co po polu gania ???
"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
http://takiewedrowanie.blogspot.com/
Ostatnio edytowane przez joorg ; 14-01-2009 o 00:39
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Hejka!
Ciężko było, ale też spełniłem już swój forumowiczowski obowiązek. Trzystu z hakiem aktywnych forumowiczów (nie wiem co to dokładnie znaczy ta aktywność i jakich sfer dotyczy, Jaro obiecał kiedyś to wytłumaczyć, ale milczy niczym...Jaro )a tu przy urnie taki marazm? Nie bądźta drętwiakami i głosujta! Howgh! - czy jakoś tak :)
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
dzięki!
jakbym powsinogi używała na codzień;-))zaraz będzie powsiucho, powsistopa albo powsinos-znaczą dla mnie one tyle samo
w związku z tym, że nie rozumiem nie będę głosować, bo nie wiem o co tu chodzi
Ostatnio edytowane przez Krysia ; 14-01-2009 o 23:00
Bogdan Loebl
Orsini, ja się tak tylko domyśliłem - poprzez następujące skojarzenie.
Skoro "powsinoga" oznacza tego, co łazi, to "powsimorda" (zdrobniale: powsimordka) tego, co lata z gębą - często się wypowiada. Np. na forum internetowym, chociaż niekoniecznie.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
to ja jestem powsinos, bo dużo smarkam od kilku dni.
Ale ja dalej nie wiem czy to czasem nie jest pejoratywne określenie. Ja chyba bym nie chciała zostać wyzwaną od mordy czy mordki nawet powsi
Bogdan Loebl
Orsini no to możesz zostać jeszcze powsiryjkiem jak mordka Ci nie odpowiada
Marcin
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki