Ta dam!!! No i prawie wszystko jasne.
"Prawie", bo w kategorii Satyryk Roku tę samą, najwyższą liczbę głosów uzyskali Pastor i Jabol, ogłaszam więc tygodniową dogrywkę. Do soboty, 7 lutego czekam na PW zatytułowane "Dogrywka" i zawierające jeden z wyżej wymienionych nicków.
W pozostałych kategoriach mamy zwycięzców, powiedziałbym nawet "wyraźnych zwycięzców", których nazwiska będą ogłaszane co 1-2 dni. Już dziś dowiemy się, kto został Poetą Roku![]()
Marcowy, fajna strategia - napięcie już tylko rośnie, jak u Hitchcock'a![]()
"Zakochanemu w górach wielkomiejskiemu szczurowi humor poprawia się już nawet na widok kopca Ślęży ... " Aleksander Lwow
Czas na podsumowania drugiej tury część pierwsząW finałowym etapie zabawy wzięło udział 21 forumowiczów. Niektórzy głosowali dwa razy, ale jedynie uzupełniając swoje typy, a nie zmieniając je, co zostało dozwolone przez ordynację.
A teraz tusz!
Wszem i wobec ogłasza się, że nagrodę Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego "Powsimorda 2009" w kategorii "Poeta Roku" zdecydowaną większością głosów zdobywa WUKA!!!
Tłum rzuca się z gratulacjami!!! Strzelają szampany!!! Fruwają wieńce laurowe!!!![]()
100 lat, 100 lat...!!!!!!!!!!!
No,nie wiem co napisać!Jak OGROMNIE sobie cenię ten tytuł wiedzą niektórzy (Marcowy,upoważniem Cię do publikacji dowodu na to!).Traktuję to jako WYJĄTKOWE WYRÓZNIENIE i dziękuję WSZYSTKIM,którym jakos trafia do wyobraźni i serca to co piszę.Cieszy mnie,że coraz częściej mogę na Forum przeczytać wiersze innych.Pozdrawiam Wszystkich!
WUKA
www.wukowiersze.pl
WUKA, gratulacje !!!
Pozdrawiam
Przemek
Wiersz jest dla mnie tak jak obraz, albo go widzę a jak nie to przynajmniej potrafię zrozumieć co autor chciał przekazać. WUKA, Twoje wiersze widzę, rozumiem i chętnie czytam. Za wiersz...
Opowiedz mi o wędrowaniu
i o tym miejscu za zakrętem,
gdzie w przemijaniu i przetrwaniu
niezwykłe losy są zaklęte.
Gdzie wiatr historii pozacierał,
wcześniej wzbijając w górę kurz,
ślady i skargi,prośby,modły
gdzie nawet echo nie mieszka już.
I tylko czasem skrzywionym krzyżem,
otchłań zieleni westchnie nieśmiało
o pamięć prosząc i ciepło świecy,
bo tylko tyle tu pozostało.
jeszcze raz specjalnie dziękuję, stał sie mottem do moich wędrówek po Bieszczadach.
Wiem, że cenisz sobie Tytuł Powsimordy... ode mnie przyjmij serdeczne gratulacje!
Ostatnio edytowane przez Recon ; 01-02-2009 o 20:55
Ja też gratuluję!!![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki