jak zwykle cudne zdjecia z przecudnych terenow! (o niezbyt przecudnej porze roku ale siedzac w cieple milo sie oglada)
super te bacowki! ciekawe czy wiedzieli w ktorym miejscu beda i szli ich szlakiem czy jest ich tam tyle ze trafiali na nie przypadkiem?? zwlaszcza ta z ikonami na scianach strasznie mi sie podoba!! ciekawe czy latem rowniez mozna w nich zanocowac czy sa zasiedlone przez bacow z inwentarzem? czy to raczej domki drwali, bo wypas w gorganach??
ciekawe czy to oni wylazili na dach zeby odkopac komin
http://picasaweb.google.pl/ryszard.b...24697012985234
a chatka w zielenicy to doslownie rewelacja :) dywan na scianie, jelonek w klimacie , spiworek pod stolem z kwiaciasta serweta! ciekawe czy jeszcze w telewizji lecialo jakies klasyczne ukrainskie dicho
dzieki za fotki! czekam na nastepne!!
a jakas relacja bedzie?? lub choc trasa jak szli..a przynajmniej jakas jej czesc wiazaca sie z dokladniejsza lokalizacja obiektow bacowkowych?? :)
bo mam kilka pytan (wlasnie rozwinelam mape gorganow i szukam gdzie oni lazili :D mam taka mape polska "gorgany czesc srodkowo-wschodnia" cotg pttk 1:50tys)
-jak szli z jawora na maly gorgan? przez doline zieleniczki czy przez syniak, zelenicje?
-czy chata w dol. zubrynki to bud.robotnikow lesnych ilma??
- ta bacowka z ikona to gdzies w drodze z rafajlowej na sywule?
-czy dol, sałatruczył to to samo co dolina rzeki sałatruk? podchodzili ta dolina na sywule?
moze kiedys latem sie wybiore ich sladami.. tak malo znam gorgany a warto by bylo to zmienic :D

)
Odpowiedz z cytatem
Zakładki