Witam, mój trzeci post (przywitankę znalazłem tylko dzięki don Enrico ). Jakoś tak ciężko się obyć bez Bieszczadów, ostatnio nawet w zimie, jakieś uzależnienie, to i na forum mnie przyciągnęło. Zdróweczka wszystkim i trzymajcie się :)
Witam, mój trzeci post (przywitankę znalazłem tylko dzięki don Enrico ). Jakoś tak ciężko się obyć bez Bieszczadów, ostatnio nawet w zimie, jakieś uzależnienie, to i na forum mnie przyciągnęło. Zdróweczka wszystkim i trzymajcie się :)
Witam , to także mój trzeci post, link do przywitalni znalazłem gdzieś przy okazji przeglądania forum.
Mój pierwszy kontakt z Bieszczadami był w 1977 roku, kiedy byłem tu z obozem wędrownym, potem jeszcze parę razy, a potem długa przerwa na wychowanie dzieci. Dzieci już wychowane, więc czas wrócić do domu, bo tak się czuję kiedy tu przyjeżdżam, jakbym wracał do domu - to jakaś magia. Nawet kiedyś chciałem w Bieszczadach zamieszkać i nie całkiem mi to ze łba jeszcze wyszło - to jakieś irracjonalne przyciąganie - przyznaję się, że nie ma ani jednego racjonalnego argumentu za takim przedsięwzięciem w wieku 50+. Na razie więc co roku przyjeżdżam żeby połazić, pocieszyć się samym byciem w Bieszczadach i naładować akumulatory. Mieszkam w stolicy, w asfaltowej dżungli, ale jakoś dziwnie nie czuję, że "jestem z miasta".
Witajcie
Melduję się i ja. Czy przyjmiecie mnie z szeroko otwartymi ramionami?:)
A jakże, witaj
Witam wszystkich, jestem zaawansowanym wiekiem( 8+) Wielkopolaninem mieszkającym na Dolnym Śląsku. jestem zauroczony Bieszczadami, byłem tylko 2 razy. Pierwszy w 1971 r a drugi w 2008. Wielka różnica w oglądzie Bieszczad z 71 a 2008. Na forum trafiłem interesując się stosunkami polsko - litewsko - ukraińskimi. z pogranicza zawodowego (elektryk), interesuję się biol-fiz-chem. Uczestnicząc w badaniach na temat wpływu elektro-magnetyzmu na organizmy żywe, jako osoba o technicznym wykształceniu zadawałem sobie pytania i szukałem odpowiedzi, niektóre okazały się zastanawiające. Janusz
Witam również i jeżeli napisałeś o swoich zainteresowaniach -
- to na pewno słyszałeś o rezonansie Schumanna. A takie badania są prowadzone na terenie Bieszczadów, z racji występowania specyficznych i rzadko spotykanych warunków.
http://www.bieszczady.pl/Naukowcy_ba...Fy?newsID=4689
Hej wszystkim :)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki