pewnie znów będę w pracy mam jakiegoś pecha jak jestem w Toruniu to nie ma spotkań a jak tylko wyjadę to się odbywają![]()
pewnie znów będę w pracy mam jakiegoś pecha jak jestem w Toruniu to nie ma spotkań a jak tylko wyjadę to się odbywają![]()
WUKA jeszcze raz gratulacje. Tytuł Poeta Roku to nie byle co.
Z tej okazji ufundowałem nagrodę. Przeczytałem na głos 2 twoje wiersze - Styczeń oraz Nie przepadam za zimą. (Z tomiku "Nocne niebo śpiewa aniołami).
Bo najlepszą nagrodą dla poety sa wrażliwi czytelnicy.
Dzięki Wojtku! Ale przeczytałeś sobie czy komuś,bo to zasadnicza różnica (choć wierzę w Twoją wrażliwość)!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Nagroda była ode mnie - więc i czytanie było mono.
Ale w ciszy poezja lepiej wybrzmiewa i skłania do refleksji.
A dziś przeczytałem Wiosnę.
Zachowuję się jak niespieszny przechodzień.
Przyzwyczaiła mnie dotego poezja chińska i japońska a w szczególności wiersze haiku i "japońskie wiersze śmierci".
Masumi Kato (1726-1796)
Droga do raju
Wyścielona jest jasnymi
Płatkami śliwy
Nandai (1786-1817)
Tylko śmierć zna spokój
Życie jest
Jak rozpuszczający się śnieg
A w twoich wierszach "wiosenno-zimowo-czerwcowych" pobrzmiewa też ta nuta
kontemplacji na łonie natury.
Do zobaczenia na "ślidziku" jak mawiają starzy wilniucy.
Ojej, szykuje się jak widzę "orgia kulinarna".
Postaram się również "małe co nieco" przydźwigać.
A narazie idę do lodówki zabić Małego Głoda, który mnie zaatakował podczas lektury.
buuuu!!!!
no pieknie tu sie orgie kulinarne faktycznie dziać będą. stane na głowie a postaram się dolączyć. tak dawno was nie widzialam! stęskniłam sie za wami!
no i ja muszę się dowiedzieć czy dam radę was zwieść i namówić na obcowanie z kulturą morską...;PP
buziole!
To ja tez tak polece... fajnego ma tego FLETA! ;PP
Możesz coś przygotować,ja robię sałatkę śledziową,piskal ma za zadanie swoje piskalskie kotlety,a WUKA z tego co gadałyśmy to miała,zorganizować zastawę stołową:):)
Noł!! WUKA robi cebulaki -dobrze,że mi o nich przypomniał Piskal ARmio,wymyśl coś!!!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)