Potwierdzam,że było baaaaaardzo miło,że będą kolejne i nie ustaję w nadziei,że jesteśmy tylko zalążkiem większego grona zabieszczadzonych do szpiku kosci!
Potwierdzam,że było baaaaaardzo miło,że będą kolejne i nie ustaję w nadziei,że jesteśmy tylko zalążkiem większego grona zabieszczadzonych do szpiku kosci!
WUKA
www.wukowiersze.pl
No proszę, Polska rozkwita Bieszczadem !![]()
Pozdrawiam
Przemek
Toruńskie spotkanie bieszczadzkie po raz drugi!Skład ten sam.
Również odbyło się w przyjaznej atmosferze, ale...nie spokojnej. W pewnym momencie do knajpki, w której się umówiliśmy wszedł kwiat młodzieży płci żeńskiej i narobił(ten kwiat) takiego zgiełku i jazdotu, że nie było słychać szumu wiatru od połonin, nawet wichury by nie było. Uchwaliliśmy oficjalnie, że czekamy na wiosnę, na słońce i ogródki na naszej pięknej starówce. Poza tym WUKA poprosiła mnie o wymyślenie limeryka o spotkaniu, co uczyniłem mimo jazgotu. Nie najlepszy, ale podaję go w wersji oryginalnej, jako materiał historyczny.I jeszcze jedno, wiem, że powinno zaczynać się:Panie i panowie, ale, na co uwagę zwróciła WUKA, w kościele ksiądz dobrodziej też zaczyna:Bracia i siostry..
Szanowni panowie i panie
toruńsko-bieszczadzkie spotkanie:
Przemiło było
Choć soksię tylko piło
W ogóle było udanie
Piskal pewnie jeszcze śpi więc....
Spotkanie okazało się cudownym przeżyciem i sukcesem. szczegółowe relacje zamieści Piskal, nie będę wyręczała go w tej pracy.. chciałabym także podzielić sie sukcesem.... zgadnijcie kto pierwszy ułożył układankę ;D
Zdjęcie dokument posiada Wojtek.....
miłego dnia wam wszystkim życzę![]()
Tak jest! Kolejne spotkanie za nami. Udane bardzo (jeszcze mnie boli głowa). Był opłatek,życzenia,prezenty- aniołki od Wojtka,cwane układanki od WUKI, które, jak to układanki, trzeba ułożyć, a nie jest to wcale takie proste. Wiola rzeczywiście ułożyła. Były pastorałki, bieszczadzkie ballady i szanty śpiewane przez Czossiego. No i mamy nową osobę (Witaj Aniu). Zdaje się, że na KIMB przyjedzie spora reprezentacja grodu Kopernika i piernika.
Następne spotkania: 8 stycznia Katarynka- śpiewanki, 10-go WOŚP, 11-go Jaromir Nohavica, Filharmonia Pomorska w Bydgoszczy (przynajmniej WUKA i Piskalscy) i wreszcie 12 stycznia spotkanie bieszczadzko- toruńskie w Zezie, przypuszczam, że zdominowane przez koncert Nohavicy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki