Komunikatu o stanie głosowania dziś nie będzie. Za mało postów napisaliście i dwa komunikaty (wczorajszy i dzisiejszy) pojawiłyby się zbyt blisko siebie..
Proszę więc sobie po prostu tę wczorajszą informację aktualizować o 1 głos oddany na Sękowiec.
Przedstawiam natomiast poniżej aktualny komunikat "sponsorsko-korupcyjny" (wg kolejności zgłoszeń).
1. Orsini wystawiła swój głos na aukcję. Początkowo dała się skusić Piskalowi i głosowała na Sękowiec. Następnie jednak widocznie uznała , iż 1 paczka pierników toruńskich to za mało i swój głos wycofała. Tak więc nadal Jej oferta pozostaje chyba aktualna.
2. Ja obiecuję pod nasze obrady 10 l dobrej czystej wódki ukraińskiej (20 butelek 0,5 l oryginalnego Nemiroff'a kupionego legalnie w Polsce) - jeśli VIII KIMB (obrady główne dn. 16/17 maja) odbędzie się w Krywem. Dodatkowo PiotrekF obiecuje w tej sytuacji bliżej nie określoną ilość wiśniaku litewskiego, którego smakowe walory potwierdziła Lucy. Wielka szkoda tylko, iż PiotrekF osobiście nie wybiera się na KIMB, pomimo że - jako mieszkaniec b. Galicji - nie miałby tam daleko.
3. Jeśli zwycięży lokalizacja VIII KIMB w Sękowcu, Piskal obiecuje oryginalne pierniczki toruńskie tym osobom, które się do tego przyczyniły głosując na Sękowiec. Po 1 paczce na buzię głosująca na Sękowiec plus 1 paczka dla wybierającej inną opcję Lucy (tak z czystej sympatii).
4. Analogicznie Recon1 obiecuje wręczyć każdemu głosującemu na Ustrzyki Grn. książkę Pawła Kusala pt. "Zapomniane Bieszczady" (jeśli tylko Ustrzyki Grn. wygrają w rankingu propozycji lokalizacji VIII KIMB). Osobiście radziłbym się nad tą propozycją zastanowić - zwłaszcza osobom, które już zbyt długo siedzą w Mucznem (pozwolisz Izo, że posłużyłem się Twoim dowcipnym sformułowaniem).
PS
Proszę o przedstawianie kolejnych propozycji "korupcyjnych". Uspokajam, że jak dotąd to ani CBA się mną nie zainteresowało, ani nawet szary dzielnicowy do mnie nie zapukał. Póki co, odpowiednie służby antykorupcyjne zrobiły najazd na Sopot, dość odległy od Warszawy.

Odpowiedz z cytatem