Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 26 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 339

Wątek: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB

E to lepiej nie odprowadzać.

jak płochliwe, to dolecą tam w 5

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB

I to pod górę jeszcze
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Dotychczas głosowało 25 osób.

W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):

I. Krywe
    www.krywe.webpark.pl

1) długi
    2) Aleksandra
    3) Stały Bywalec
    4) PiotrekF

II. Muczne
    www.muczne.org

1) bertrand236
    2) Marcowy
    3) Marcin Scelina
    4) iza
    5) Wojtek1121
    6) andrzej627
    7) dorota z krakowa
    8. kobieta_bieszczadzka
    9) krawc
    10) mAAtylda
    11) Derty

III. Sękowiec
    www.sekowiec.net

1) piskal
    2) Misieg
    3) Tarnina
    4) manio
    5) irek
    6) orsini

IV. Ustrzyki Górne
    www.carynska.pl

1) zbyszekj
    2) Hero
    3) Recon1

V. Wołosate
    www.podtarnica.bieszczady.net.pl

1) Polej

PS
    Jak powyżej widać, w naszym głosowaniu wyraźnie prowadzi lokalizacja VIII KIMB w Mucznem. Z każdym nowym głosem zyskuje szanse zwycięstwa już nawet w I turze (jeżleli uzyska powyżej 50% oddanych głosów).
    Zastanówmy się więc nad tym.
    Muczne - przepiękna miejscowość worka bieszczadzkiego. Jestem nią autentycznie urzeczony, a podczas swoich corocznych wrześniowych pobytów w Bieszczadach odwiedzam ją co najmniej raz. Stanowi też bazę wypadową dla kilku ciekawych pieszych wycieczek, przede wszystkim na Bukowe Berdo (łatwe podejście), chociaż nie tylko tam.
    Zaproponowany przez Matyldę ośrodek rekreacyjno - wypoczynkowy (b. hotel) jest, jak na Bieszczady, obiektem luksusowym. Pokoje z łazienkami, restauracja, itd. (szczegóły na stronie www). Zapewnia minimum komfortu nawet osobom mającym spore wymagania w tym zakresie.

A ja się tym osobom wcale nie dziwię, sam zresztą też chcę zawsze mieć łóżeczko z pościelą, własną łazienkę i żeby mi nikt obcy w pomieszczeniu, w którym śpię, nie palił ani nie chrapał. Sam podobno chrapię. Z żarciem już jest inaczej. Nie lubię nigdzie biegać na określoną godzinę, przygotuję je sobie sam lub wejdę do jakiegoś lokaliku gastronomicznego, który mi się trafi po drodze (choćby typu "Piekiełko" w Dwerniku, aktualnie nieczynne).

Ad rem. Wracamy do hotelu w Mucznem. Czy naprawdę chcecie obradować w hotelowej restauracji, nb. całkiem przyzwoitej ? Przecież w sobotni wieczór na pewno nie będziemy tam sami. Czy nam tam pozwolą wydzierać się i obradować w "podgrupach" ? Czy będziemy mogli słuchać gitarowych ballad Mania ? Czy nas stamtąd nie wygonią o północy, jeśli nie będziemy zamawiać coraz to nowych potraw i napitków ? Jesteście gotowi na większe wydatki ? Przecież do restauracji nie wniesiemy nic swojego, ani nalewki z Krakowa, ani piwa z Sopotu, ani flaszki zakupionej w delikatesach w Lutowiskach.
    Doświadczenia poprzednich KIMB-ów, a zwłaszcza ostatniego, wykazują, że ich uczestnicy to ludzie raczej oszczędni (eufemizm).

Krywe to faktycznie zbyt wielki "survival" dla co poniektórych. Chociaż problem wódki mielibyście już wtedy z głowy. Ja oraz PiotrekF byśmy go rozwiązali. No dobrze, zostawmy więc (na razie) to Krywe na boku, chociaż do 15 lutego jeszcze się może sporo wydarzyć.

Uważam, że 3 pozostałe lokalizacje zapewnią naszemu KIMB-owi właściwy bieszczadzki klimat, a jednocześnie dadzą możliwość zapewnienia w miarę komfortowych warunków zakwaterowania. Przykładowo: z ośrodka w Sękowcu do hotelu w Zatwarnicy jest tylko jakieś 3 km. Spacer w nocy jest nieprzyjemny (niebezpieczny) ? No to odprowadzimy z Piskalem. Bezpiecznie i do samego łóżeczka. Mamy już w tej mierze pewne doświadczenie. W ub. roku we wrześniu odprowadzaliśmy mojego kolegę, a sami jeszcze potem szliśmy na piwo.

Ustrzyki Grn. i Wołosate też dają możliwości znalezienia lepszego zakwaterowania, nie tylko w "Hotelu Górskim". Podczas dwóch ostatnich KIMB-ów w Ustrzykach Grn. miałem w "agrogospodarstwie" pokoik w łazienką (samodzielną) i nawet z TV. Maluteńki, to prawda, ale znalazł się taki. A kilka identycznych obok stało wolnych.

Chyba że naprawdę wolicie obradować w restauracji hotelowej w Mucznem. Trudno, jeśli taka będzie wola większości, to się do niej z pokorą dostosuję.
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 26-01-2009 o 07:29
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Chyba że naprawdę wolicie obradować w restauracji hotelowej w Mucznem.
    Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    I mam nadzieję, że ci od Krywego 14 lutego w jakieś paskudne hamerykańskie święto przerzucą swe głosy na Sękowiec.
    to jest jedyne wyjście SB aby Muczne nie wygrało w pierwszej turze od razu, czyli bez walki
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

lucyna
    Guest

Panie Prezydencie
    Nastąpiły zmiany w moim terminarzu. Nie jestem do końca pewna czy będę na KIMB. Poprostu na dwoje babka wróżyła. Wycofałam swój głos, bo wydawało mi się iż niezbyt uczciwie narzucanie Krywego o ile nie jest się pewnym czy będzie się tam imprezować. W zaistniałej sytuacji, gdy zaczynają larum grać łamię się. Jeżeli zaakceptujesz takie pokrętne tłumaczenia to oddaję swój głos ponownie na Krywe.
    Co do propozycji korupcyjnych najlepsze bez wątpięnia są dwie: Piotra (teraz to już wiecie dlaczego zmieniłam zdanie-te Jego nalewki to poezja krusząca najbardziej zatwardziałe serca) i Piskala. Czy jako osoba do cna skorumpowana mogę liczyć na oba fanty. Głosowałam na Krywe ale mieszkać będę w Sękowcu. Piskalku czy dostanę orginalny toruński pierniczek? Jeżeli pojawię się na KIMB to w 5, a może nawet więcej osób. Czy można dodać do mojegogłosu +? Moi Koledzy nie mają prawa głosu ale w Krywem pojawią się.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 26-01-2009 o 08:17

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Ad rem. Wracamy do hotelu w Mucznem. Czy naprawdę chcecie obradować w hotelowej restauracji, nb. całkiem przyzwoitej ? Przecież w sobotni wieczór na pewno nie będziemy tam sami. Czy nam tam pozwolą wydzierać się i obradować w "podgrupach" ? Czy będziemy mogli słuchać gitarowych ballad Mania ? Czy nas stamtąd nie wygonią o północy, jeśli nie będziemy zamawiać coraz to nowych potraw i napitków ? Jesteście gotowi na większe wydatki ? Przecież do restauracji nie wniesiemy nic swojego, ani nalewki z Krakowa, ani piwa z Sopotu, ani flaszki zakupionej w delikatesach w Lutowiskach.
    Doświadczenia poprzednich KIMB-ów, a zwłaszcza ostatniego, wykazują, że ich uczestnicy to ludzie raczej oszczędni (eufemizm).
    Poza tym porównajcie ceny noclegów, ja już to zrobiłem.
    Orsini ma rację, i trudno w tym wypadku doszukiwać się jakiejś korupcji. O czekoladzie na piernikach wspomniałem już po oddaniu przez nią głosu na SĘKOWIEC.
    Ostatnio edytowane przez Piskal ; 26-01-2009 o 08:36

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Piskalku czy dostanę orginalny toruński pierniczek?
    Z tego co piszesz mogę wnioskować,że gdyby krywe przepadło w I turze, to głos oddasz na Sękowiec?
    A zresztę niech tam! Masz u mnie pierniczki, Orsini też,ale reszta musi o nie walczyć, żebyśmy mogli 15 lutego zakrzyknąć za Sienkiewiczem:"SĘKOWIEC WZIĘTY!"

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Szczerze powiedziawszy to ja pierników nie lubię(więc się nie połasiłam na nie), ale jednego spróbuję - w końcu prawdziwy z Torunia
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Prezesie, jeśli nas z restauracji hotelowej w Mucznem będą chcieli wywalić o godzinie 24, to jej nie opuścimy. Do policji daleko a jak przyjedzie to przynajmniej KIMB przejdzie do historii.
    W tej chwili nie ma co drzeć szat przecież zgtłaszający Muczne wszystko uzgodnił!
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez piskal Zobacz posta
    Z tego co piszesz mogę wnioskować,że gdyby krywe przepadło w I turze, to głos oddasz na Sękowiec?
    A zresztę niech tam! Masz u mnie pierniczki, Orsini też,ale reszta musi o nie walczyć, żebyśmy mogli 15 lutego zakrzyknąć za Sienkiewiczem:"SĘKOWIEC WZIĘTY!"
    To rozumie się samo przez się. W innym wypadku nie zostanę skorumpowana.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)