Już uwzględniłem, Doroto, przeniesienie Twojego głosu na Sękowiec. A zresztą możesz go jeszcze nie raz zmienić, aż do dn. 15 lutego do godz. 20:00.
Bawimy się bowiem w tzw. głosowanie bezstresowe, tj. jawne, rozłożone w czasie i poprzez dyskusję. Przed chwilą przyszedł mi do głowy ów termin "głosowanie bezstresowe". Ale skoro jest wychowanie dzieci bezstresowe, to i chyba głosowanie również może być takie.
Żarty na bok. Głosując, zapominamy o jednej dość istotnej okoliczności. W jakich warunkach spędzimy te kilka "najważniejszych godzin w roku", przeznaczonych na nasze spotkanie - nazwijmy je plenarnym. Te tzw. obrady główne KIMB - wieczór 16 maja i noc 16/17 maja.
Myślimy o urokach samej miejscowości, o warunkach zakwaterowania. I bardzo dobrze, bo tak też trzeba. Ale to przecież nie wszystko, to dopiero wręcz początek.
Jak nam spotkanie plenarne nie wyjdzie, to będziemy VIII KIMB wspominać ze złością, chociażby nawet miejscowość była urocza, zakwaterowanie na miarę oczekiwań, a i pogoda piękna.
Proszę więc o zastanowienie się, czy restauracja hotelowa w Mucznem jest w tym kontekście rozwiązaniem trafnym.
Na zakończenie nieco złośliwości, ale nie adresowanej indywidualnie, tylko tak trochę "ogólnie" ukierunkowanej.
Na dwóch ostatnich KIMB-ach byłem prawie aż do samego końca - gdy wychodziłem, było już dobrze po godz. 2:00 w nocy. Jakoś nie zauważyłem, aby niektórzy zwolennicy Mucznego (z obecnej listy głosujących) długo wtedy przebywali z nami. Wręcz przeciwnie, zmywali się już ok. godz. 22:00, tłumacząc "bo to jestem zmęczony", "bo jutro czeka mnie jazda samochodem", itp. Albo w ogóle wychodzili "po angielsku".
I teraz też może dojść do sytuacji, że po godz. 22-giej już wśród nas zwolenników Mucznego jakoś będzie mało. Za to zostaniemy w knajpie hotelowej (jeżeli zwycięży lokalizacja w Mucznem), gdzie nie wadomo, czy np. Manio będzie mógł grać i śpiewać, a my Mu w tym "pomagać". Będziemy za to zamawiać coraz droższą i coraz gorszą wódkę, a ok. północy nas stamtąd mniej lub bardziej delikatnie wyproszą.
Matyldo - jesli nie mam racji, to napisz tak. Rozwiej te moje obawy. Puść wodze wyobraźni i powiedz nam, w jakich warunkach - Twoim zdaniem - przebiegałoby nasze plenarne zpotkanie w Mucznem.
A przedtem koniecznie sprawdź, czy w tamt. restauracji hotelowej nie są przypadkiem wymagane po godz. 20:00 stroje wieczorowe.

Odpowiedz z cytatem