Był ktoś zimą z Mucznego na Bukowe Berdo na nartach? (Zimą szedłem na nartach od Widełek i było OK), ale jeżeli dobrze pamiętam, a szedłem tam latem to góra jest mocno zakrzaczona i zastanawiam się nad możliwością zjazdu powrotnego do Mucznego.
Był ktoś zimą z Mucznego na Bukowe Berdo na nartach? (Zimą szedłem na nartach od Widełek i było OK), ale jeżeli dobrze pamiętam, a szedłem tam latem to góra jest mocno zakrzaczona i zastanawiam się nad możliwością zjazdu powrotnego do Mucznego.
Zrezygnowałem z Bukowego Berda po oglądzie kamerki BdPN na Tarnicę ( góra Szerokiego wierchu mocno wytopiona) ponownie szlak graniczny z Roztok tym razem na Rypi Wierch. Śniegu ok 150cm, rożnego od lodu przez betony puchy gipsy oraz szreń, szreni na szczęście niewiele, na przełęczy wiało i to dość mocno ( przełączało na wsteczny) ale w lesie do wytrzymania. Ocena ogólna 4+.
P2230339.jpgP2230350.jpgP2230347.jpgP2230345.jpgIMG_20190223_104609.jpgP2230359.jpg
Ostatnio edytowane przez janusz194 ; 25-02-2019 o 16:37
Wczoraj Jasło. Góra dół na nartach, pogoda średnia, warunki śniegowe dobre - od lodu po szreń na połoninie w lesie Ok
Jawornik żółtym szlakiem z Wetliny: śnieg mokry przepadający, miejscami pieńki już na wierzchu i gałęzie , do podchodzenia fajnie, zjazd - jeszcze daje rade ale bez frajdy, widoki Ok,
12-03-19 Rypi Wierch, zjazd do polany w stronę Sinkowej a następnie na północny wschód lasem do Roztok. Ogólnie warunki trudne beton przykryty cienka warstwą świeżego z ostatniego opadu, masa połamanych gałęzi, im niżej tym śnieg gorszy, na dole przepadający. Podejście szlakiem po wywianym lodzie i kluczenie w zasiekach z połamanych gałęzi, miejscami małe depozyty nawianego śniegu z ostatniego opadu
W Bieszczadach zima trzyma- wycieczka na Szeroki Wierch z UG
Trawers Rawek od dol Rzeczycy do P. Wyżniańskiej
Ech fajnie, ale w tym roku to sezon w Bieszczadach chyba zakończyłem. No, chyba, że po 10 kwietnia jeszcze jakoś się uda i będzie po czym...
Dobrze, że inni jeżdżą/łażą.
- - - Updated - - -
Bo oficjalnie wciąż szlak jest zamknięty...
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki