Pokaż wyniki od 1 do 10 z 186

Wątek: Skitury w Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2013

Domyślnie Odp: Skitury w Bieszczadach

Sobotnia tura na Okrąglik. Słonko, śnieg, tylko trochę za ciepło - szkoda takiej zimy
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Domyślnie Odp: Skitury w Bieszczadach

Też byłem wczoraj, ale ograniczyłem się do rejonu Rawek tylko i szlifowałem kondycję.

Warunki wiosenne, mokry śnieg, czasem dający niespodzianki (co poczułem przy jednym zjeździe), gdzieniegdzie, szczególnie rano, przymarznięty. Granie wywiane niemal do borowiny, ale śniegu sporo - spokojnie można graniami turować. Południowe stoki już nie wyglądają tak ładnie, trzeba być bardzo czujnym (mówię o np Caryńskiej). Śnieg leży do samego asfaltu (na wielkiej pętli ale asfalt czarny, w większości suchy). Na drodze przez Nasiczne i Dwernik trzeba uważać na buły śnieżne odlepiające się od band i turlające się po drodze. Jest (było wczoraj) tego naprawdę sporo. Tam asfalt czarny mokry, lokalnie śnieg/zalodzenia na drodze.

Park się postarał faktycznie, przewieszające się drzewa są mocno przycięte i wędrówka szlakiem nie nastręcza trudności (innych niż standardowe).
    Ludzi całkiem dużo, no ale warunki pogodowe - marzenie.
    W sobotę rano termometr schroniskowy pokazał +2, w ciągu dnia najwyższa temperatura to +6. W niedzielę rano -1, potem max +5.
    Śniegu pod bacówką 80cm.
    Ale podobno ma coś dopadać w tym tygodniu.
    Ostatnio edytowane przez uszatek_mis ; 18-02-2019 o 07:50

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)