Pokaż wyniki od 1 do 10 z 186

Wątek: Skitury w Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

Domyślnie Odp: Skitury w Bieszczadach

Używane hagany + naxo 01 - jakieś 700-800 zeta
    buty Lowa struktura pro - 1000-1300
    foki - 250
    kije teleskopy z sondą lawinową - 120
    To moje ostatnie zakupy.
    Do człapania można dużo taniej, ale mi zależało na wiązaniach.
    Ceny różnią się nieco u różnych sprzedawców - zależy jak trafisz na allegro,
    Pozdrawiam
    Lech

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..dzięki.. potwierdziłeś moje przypuszczenia co do okresu chomikowania funduszy...ale lepiej kupić coś ciut droższego i znacznie lepszego niż tani chłam.. o czym wie chyba każdy... ech... póki co na ten sezon zostaje mi "rakietowanie" ... też fajna rzecz...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Ja kupilem hogany z wiazaniami typu 'Dynafit" (1200 zl) niestety w porownaniu z "Naxo" w Bieszczadach kiepsko sie sprawuja .. podczas zjazdow trawersem bardzo niestabilne i w glebokim mokrym sniegu sprawiaja duzy klopot z ponownym wpieciem..

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Jeśli chodzi o skitury to nie ma nart, wiązań i butów co by były dobre na wszystko. Dynafity są lekkie no i chyba sie lepiej w nich podchozi za to zjeżdża gorzej niż w naxo.

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ..dzięki.. potwierdziłeś moje przypuszczenia co do okresu chomikowania funduszy...ale lepiej kupić coś ciut droższego i znacznie lepszego niż tani chłam..
    Nie trzeba się od razu szarpać na najlepszy sprzęt??
    Ja kupiłem okazyjnie (200 zł) tury z wiązaniami silvetta 404. Może stare, ale żeby zacząć, czemu nie. Z racji, że się wspinam buty już miałem tzw. skorupy, na początek, czemu nie. Kiedyś kupiłem nowe skorupy za 100 zł ! Innym razem skórzane za 350 zł, szukać okazji.
    Najdroższe były foki nowe ze sklepu (220 zł \promocja\), bo z używkami jest chyba gorzej?
    Moim skromnym zdaniem taki sprzęt może nie najnowszy, może ciężki na głowę bije rakiety. Przekonałem się o tym mijając ‘rakietowców’ i innych ‘patenciarzy’.

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Na początek może być starszy używany sprzet, ale jak ktoś ma pieniądze na nowy to lepiej odrazu takowy kupić, bo i tak potem będzie się chciało ten stary wymienić. Co do fok, to lepiej kupować nowe, używane mogą dobrze nie trzymać na podejściach.

Też uważam, że foki najlepiej kupić sobie nowe. Chociaż na początku pożyczyłem jakiś używany chłam i o dziwo klej trzymał całkiem nieźle.

Jeśli chodzi o upięcia gdyby ktoś chciał kupić coś tanio a dobrze to silvretty od modelu 404 wzwyż są dobrym wyborem. Mają dwa bezpieczniki (starsze mają tylko jeden, wiele tanich upięć innych firm też ma tylko jeden), no i są praktycznie niezniszczalne, ale za to nie są najlżejsze.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)