Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 2 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 217

Wątek: hipokryzja?

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Monopol statków, czy kutra WOPR-u można zaakceptować.

Czy to jako lokalną atrakcję trwale wpisaną w krajobraz, czy na zbożny cel zarabiając, pływając stałymi trasami szkód może straszliwych nie narobią.

Ale jeśli choć jedna firma dostaje zgodę, to każda następna może w imię konstytucyjnej równości żądać takiej samej zgody. I zresztą powinien ja uzyskać, bo dlaczego niby jedni maja mieć względy?

Wtedy mamy tłok i smród na jeziorze.

Dlaczego Lucyno usprawiedliwiasz takie działania? Czy nie powinnaś w imię troski o przyrodę bieszczadzką propagować innych form spędzania czasu? Mniej inwazyjnych?

Tylko nie pytaj, czy mam dowody łamania prawa. nie pytaj, czy wiem, że dostali zgodę, czy nie. Nie pytaj, czy jestem pewien, czy oby na pewno byli na Jeziorze Solińskim.

Ty mi powiedz, czy te fotki pokazują to co chcesz, by zdominowało bieszczadzki krajobraz. Tak szczerze i wprost, by nikt nigdy Ci hipokryzji nie zarzucał.

Pozdrawiam serdecznie:)
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

eee czy ta fotka to nie jest czasem szybowiec?
    Szybowce też są beeee?
    a dlaczego?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

lucyna
    Guest

Sama, z wyjątkiem imprez z WOPR , nigdy nie włożyłam takiej imprezy do programu. Powiem więcej klaster nie powstał, bo Lucyna zzieleniała i skoczyła do oczu wszystkim na zebraniu aby nie dopuścić tego rodzaju zabawek w okolice Studennego. Byłoby to zgodne z prawem. Ta sama Lucyna wykopała filmowców z Hoolywood z Bieszczadów. Toja poniosłam konsekwencje takich zachowań i zbankrutowałam. A wy co zrobiliście aby ratować Bieszczady? Nic więc nie prawcie mi tu komunałów, bo niedobrze mi się robi.
    Daniel nie łamie prawa. Imprezy z tego segmentu realizowane są drogach publicznych i na terenie prywatnym.
    Jeszcze jestem w stanie zrozumieć opory jeżeli chodzi o quady i terenówki ale co masz przeciwko przeciw Bobuli i sportom lotniczym? Co w tym jest złego?
    Tak samo jeżeli chodzi o imprezy na wodzie. Jeżeli jeszcze raz ratownicy zwrócą się do nas o pomoc to zrobię wszystko aby im pomóc. Co jest złego w tym, że dzieciaki z zielonej szkoły popłyną kutrem po Jeziorze Solińskim z ratownikami? Czegoś się nauczą, zobaczą WOPR w akcji. Każdy rejs komercyjny jest jednocześnie patrolowym.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 04-02-2009 o 18:31

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

To na zdjęciu nie wygląda mi na teren prywatny. Musieli by mieć prawdziwy folwark. Zdjęcia pokazują jasno na białym o jakie imprezy chodzi.
    Szczególnie razi mnie widok quadów - co jak co, ale te maszyny wydają okropny ryk, słyszalny z odległości 2-5 km. Szczerze mówiąc, gdy widzę te gęby na quadach, które myślą,że za kasę można wszystko - ble!
    Stanowczo jestem przeciw.Zdjęcia przedstawione przez vm 2301 mówią same za siebie...Tu nic nie trzeba tłumaczyć.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Ja tam widzę szybowiec!
    który może z wyciągarki wystartować, więc cóż złego w nim???
    wiecie jak cudownie w takim słychać wiatr?

No ale w sumie niektórym hałasuje szybowiec, inni skarżą sąsiadów, że im za głośno tupią...koty;-))
    więc co ja się w ogóle dziwię
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
    Szczerze mówiąc, gdy widzę te gęby na quadach, które myślą,że za kasę można wszystko - ble!

Acha to już i gęby ludzkie są nieekologiczne.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta

Acha to już i gęby ludzkie są nieekologiczne.
    No cóż. Jestem szczery.
    Gdy widzę delikwentów - prostaków, ale z kasą, co 2-gie słowo k...wa. O stosunku tych "panów" to przyrody już nie mówiąć. Zblazowane mózgi, banda popaprańców. Takie mam odczucia i nic nie poradzę,że widząc kretynów tak reaguję. Ok - mam szacunek do przyrody, a widząc,że ktoś dla kasy niszczy coś unikatowego, szlag mnie trafia.
    Wyjedzie takie panisko quadem i mysli,że świat jest jego - ble!!!
    Oczywiście większość to tzw. "ludzie cywilizowani" o stosunku co najmniej obojętnym do otaczającego świata.
    No, ale cóż - ktoś musi zarabiać.

P.S. A gęby nie mają nic do ekologii. Być może irytuje mnie image współczesnego świata i współczesnej obojętności.

Bieszczadnik Awatar JarekBartek
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Lublin

Dopóki mandat za jazdę po lesie będzie wynosił kilkaset zł, a pan leśniczy dostanie kasę do ręki z tekstem „reszty nie trzeba”, to chyba sam będzie czuł się bardziej zażenowany niż owi leśni zbrodniarze (to będzie dopiero prawdziwy bieszczadzki obciach). Po takiej scenie (cytując Zefira) – „Wyjedzie takie panisko quadem i myśli, że świat jest jego...”. Niestety to „panisko” będzie miało świętą rację... i moc będzie z nim.
    JarekBartek

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez JarekBartek Zobacz posta
    Dopóki mandat za jazdę po lesie będzie wynosił kilkaset zł, a pan leśniczy dostanie kasę do ręki z tekstem „reszty nie trzeba”, to chyba sam będzie czuł się bardziej zażenowany niż owi leśni zbrodniarze (to będzie dopiero prawdziwy bieszczadzki obciach). Po takiej scenie (cytując Zefira) – „Wyjedzie takie panisko quadem i myśli, że świat jest jego...”. Niestety to „panisko” będzie miało świętą rację... i moc będzie z nim.
    JarekBartek
    Jeżeli leśniczy lub policjant w ogóle "quadowca" dogoni, bo zazwyczaj nie ma czym.
    Zdarzyło mi się w górach dzwonić na policję po spotkaniu ze stadem motocykli (rejon Jaworzyny Krynickiej). Ponieważ zadzwoniło niezależnie od siebie kilka różnych osób (nie wiedzieliśmy nawet o sobie tylko potem się zgadali) to policja podjechała pod Bacówkę nad Wierchomlą.

Ale ludzi na zabłoconych motorach daaaawno już nie było - i szukaj wiatru w polu.

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)