Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 7 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 217

Wątek: hipokryzja?

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: hipokryzja?

hehehehehe
    linkuj sobie co chcesz, niemniej jednak fakty są takie, że to TY się denerwujesz jak widzisz kłada, a nie ja.
    Ba, jest gorzej, Ty się nawet denerwujesz jak tego kłada widzisz na zdjęciu!i co gorsza...szybowiec też Cię denerwuje
    Tak jak niektórych tupiące koty denerwują, a ja powtarzam:
    szkoda życia na nerwy-jest zbyt krótkie
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Nadal mi coś wmawiasz, ja ich po prostu nie lubię.

I nigdy się nie denerwuję, bo...wszystko mam w dupie, a że dupa duża, to się całe zło tego świata mieści

Bieszczadnik Awatar kamil.zeglarz
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Jankie dowody? Twierdzisz, że byłeś świadkiem łamania prawa. Nie zareagowałeś, nie zgłosiłeś, nic nie zrobiłeś. Po kilku misiącach piszesz na forum górskim post. Wybacz ale skąd mam wiedzieć, że mówisz prawdę. Na zalewie obowiązuje cisza ale są wyjatki od reguły. Ani mi się śni sprawdzać czy doszło do złamamia prawa.

Czy dokumentacja zdjeciowa z imprez integracyjnych na stronach www.krainawilka.pl nie stanowi dowodow dzialalnosci tej firmy? Co do lamania prawa i moich reakcji, to jak na razie Ty wyglaszasz jakies bezsensowne stwierdzenia. I kolejna mowiac delikatnie dezinformacja odnosnie forum górskiego. Punkt pierwszy regulaminu forum: 1) Forum to służy do zamieszczania postów zgodnych z tematyką bieszczadzką . To chyba wyjasnia wszystko. Lucyno to, ze Tobie wielokrotnie wytykano na tym forum mijanie się z prawda nie swiadczy o tym, ze inni mają tego rodzaju problemy. Proszę Cie nie stosuj tego rodzaju zagrywek – są one troche innego kalibru niż nazywanie kogoś idiota czy tez czlowiekiem drugiego rzedu.
    Przepisy stanowia jasno.W „strefie ciszy” mogą plywac tylko jednostki majace stosowne pozwolenie i tylko w uzasadnionych przypadkach - np. WOPR, policja mogą poruszac się po akwenie w celach ratunkowych, patrolowych itd...
    Co do „ani mi się sni” - Ty nie ignorujesz promlemu. Ty promujesz poprzez swoja reklame na forum i na wlasnej stronie zachowania, ktore sa moralnie nie do przyjecia.

To, ze ta sprawa nie byla naglasniana wczesniej nie swiadczy o tym, ze problem nie istnieje. Ignorancja problemu przez lokalne wladze swiadczy o tym, ze albo nie wiedza co się wyprawia na ich podworku, albo nie zdjaja sobie z tego sprawy sprawy (jak na razie nie „promuja” hehe tego rodzaju dzialan).

Dwa zdjecia ze strony KW z imprezy integracyjnej pewnej firmy:
    http://www.krainawilka.pl/image/Z2Z4...1157870423.jpg

Sprzet na ktorym odbywaja się „imprezy integracyjne” został zakupiony ze srodkow MSWIA. Czyli nazywajac rzecz po imieniu z kasy podatnikow. Czy jest on uzytkowany zgodnie ze statusem WOPR? Czy na sprzecie który ma sluzyc do ratowania zycia ludzi można organizowac tego rodzaju imprezy i czerpac z tego korzysci finansowe?

http://www.krainawilka.pl/image/Z2Z4.../632179951.jpg

To rozumiem element szkolenia WOPR. Tzw. szkolenie praktyczne:) Przegladajac galerie nie moge się jakos doszukac innych elementow wspomnianego na stronie szkolenia – kpina. WOPR apeluje rok roczne o nie spozywanie napojow alkoholowych na wodzie. Większość utoniec jest spowodowana spozyciem alkoholu. Czemu mają sluzyc takie zdjecia zrobione na motorowce WOPR?

To tylko kilka kwiatkow z dzialanosci i kooperacji ww. instytucji i firm. Osobnym aspektem jest tu zagadnienie lamania „strefy ciszy”. To zreszta temat na dluzsza dyskusje. Ogolnie sprawa ma ciekawy i zlozony charakter.

Pozdrawiam Kamil.

P.S. Zainteresowalem się troche mechanizmem tego typu dzialan i wydaje mi się, ze bez problemu można wjechac skuterem na Polonine Wetlinska – kwestia kasy
    Ostatnio edytowane przez kamil.zeglarz ; 06-02-2009 o 12:55

lucyna
    Guest

Święte oburzenie przez ciebie przemawia. Tak, masz rację władze miejscowe, WOPR, Daniel Wojtas i ja jako osoba promująca www.krainawilka.pl jesteśmy w zmowie. Tworzymy klikę, która niszczy Bieszczady. Rozjeżdża połoniny quadami, nie przestrzega strefy ciszy, kpi z paworządności. A i jeszcze pijemy piwo. Oczywiście w zmowie z nami są pracownicy i rada naukowa parku narodowego, GOPR i WOPR, Dyrekcja Lasów Państwowych itd. Policja i prokuratura jest skorumpowana, jest na naszym garnuszku. Wszystko utrzymujemy w tajemnicy. Na straży prawa stoisz tylko ty. Jako przykładny obywatel przeprowadziłeś śledztwo, którego wyniki podałeś na forum.
    Jako koronny na łamanie prawa argument podałeś oczywiście zdjęcia i tekst ze strony Bieszczady Adventure. Przedstawiłeś zdjęcie obrazujące kilka osób płynących motorówką WOPR i drugie, gdzie dobrze bawiący się panowie piją piwo. Twierdzisz iż jesteś żeglarzem, znasz nasz akwen. Nie byłeś nigdy na cyplu Polańczyka, na woprówce. Tam masz cennik i oferte z której korzystamy. I mówię wprost nie interesują mnie twoje zastrzeżenia. WOPR działa zgodnie z prawem. Powiem więcej o ile w tym roku będą nadal chcieli zajmowac sie komercyjnymi rejsami to z miłą chęcią ich polecę. Płącżę dwa w jednym. Ludzie będą dobrze bawili się, a ratownicy zarobią pieniądze na swoją działalność. Wolę dac zarobić WOPR niż jednemu z armatorów. Dla mnie jest bez różnicy czy z grupą płynę kutrem z ratownikami czy Trampem. Jeden i drugi rejs jest świetny, godny polecenia. Nie korzystam chętnie z usług innych armatorów. I nie wmawiaj mi, że robię coś złego.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 06-02-2009 o 13:24

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez kamil.zeglarz Zobacz posta
    http://www.krainawilka.pl/image/Z2Z4.../632179951.jpg

To rozumiem element szkolenia WOPR. Tzw. szkolenie praktyczne:) Przegladajac galerie nie moge się jakos doszukac innych elementow wspomnianego na stronie szkolenia – kpina. WOPR apeluje rok roczne o nie spozywanie napojow alkoholowych na wodzie. Większość utoniec jest spowodowana spozyciem alkoholu. Czemu mają sluzyc takie zdjecia zrobione na motorowce WOPR?
    Trudno nie przyznać Ci racji.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
    Trudno nie przyznać Ci racji.
    Dla mnie kpiną są takie wpisy. Rozumiem pływając z WOPR dopuszczam się nadużyć, łamania strefy ciszy, wszystkiego co najgorsze. Pływając tą samą trasą z tymi samymi turystami inną jednostką należącą do prywatnego właścicela, dając zarobic konkretnej firmie działam na rzecz społeczeństwa, dbam o naturę i strefę ciszy.
    Zaczynam podzielać niechęć do ekologistów.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Statut WOPR mówi:

§ 4
    1. WOPR może prowadzić działalność gospodarczą na ogólnych zasadach określonych
    w odrębnych przepisach prawa.
    2. Dochód z działalności gospodarczej WOPR służy realizacji celów statutowych.
    Więc, zarabiać może, musi jedynie przeznaczać dochody na działania statutowe.
    Jeśli tak robi, to OK, nawet powiem, że ratowanie ludzi, dzięki tym pieniądzom jest takim ... listkiem figowym.

Nie wiem jak wygląda ta sprawa w kontekście ochrony przyrody i korzystaniu z akwenu taką ochroną objętego.
    I nie dziwi mnie przyzwolenie społeczne dla takich działań, jeśli nie są przesadne.

Problemem bym widział w częstotliwość takich przejażdżek.

Jak wygląda sprawa z tymi legalnymi armatorami, mają jakieś limity w kwestii ilości rejsów dziennie na przykład?

I czy wiedząc, że WOPR świadczy takie usługi można liczyć na pozwolenie, gdybym chciał zainwestować w jakąś łajbę?

Co do linku Zefira, to czy w tej firmie nie mają profesjonalnego personelu, nikt nie zna się na PR-ze?

Raz publikują zdjęcie skuterów na Połoninie Wetlińskiej w kontekście świadczonych przez siebie usług, teraz alkohol na łodzi.

Może wychodzą z założenia, że 100% ich klienteli nie uważa tego za coś złego.

Gdyby byli ogólnopolską firmą, to by ich prasa zjadła.

Pozdrawiam:)

@Lucyno

Nie walcz, tylko przekonuj, argumentami.

nie używaj jakichś określeń "ekologista" - ma to mieć znaczenie pejoratywne chyba, co? Kogo ma oznaczać? Debila krzyczącego o przyrodzie, o której nie ma zielonego pojęcia?

Daj argumenty wskazujące na to, że wpływ takiej działalności ma znikomy wpływ na przyrode zalewu, a nie walcz ze słowami.

Bronisz tej firmy, OK, to Twoi koledzy, ale powiedz otwarcie, nie widzisz nic złego w promowaniu przejażdżek po tym akwenie z piwem w ręku? czy nie obowiązuje zakaz spożywania piwa?

tylko nie pisz, że setki ludzi tak robi, bo piszemy o reklamie oficjalnie działającej firmy, publikującej te zdjęcia w Internecie.

Ostatnio edytowane przez vm2301 ; 06-02-2009 o 14:18

Bieszczadnik Awatar kamil.zeglarz
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Kraków

Zefir:
    Picie piwa absolutnie nie jest zabronione na wodzie. Sternik jachtu czy motorowkni musi być trzezwy i tyle. Na imprezach integracyjnych pije się glownie piwo i to tez nikogo nie dziwi. Propagowanie jednak takich zdjec w kontekscie szkolenia WOPR jest hipokryzja. Problem jest to czy sprzet WOPR (w tym wypadku zakupiony ze srodkow MSWIA) moze sluzyc do organizowania „imprez integracyjnych”. Czy np. mozesz sobie wynajac karetke do przewozu mebli? Sluzba zdrowia tez jest biedna i potrzebuje kasy więc pewnie tez by się jej przydala. A skuter GOPR-u bo masz ochote pojezdzic po poloninach?

Pozdrawiam, Kamil

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Statut WOPR mówi:

Więc, zarabiać może, musi jedynie przeznaczać dochody na działania statutowe.
    Jeśli tak robi, to OK, nawet powiem, że ratowanie ludzi, dzięki tym pieniądzom jest takim ... listkiem figowym.

Nie wiem jak wygląda ta sprawa w kontekście ochrony przyrody i korzystaniu z akwenu taką ochroną objętego.
    I nie dziwi mnie przyzwolenie społeczne dla takich działań, jeśli nie są przesadne.

Problemem bym widział w częstotliwość takich przejażdżek.

Jak wygląda sprawa z tymi legalnymi armatorami, mają jakieś limity w kwestii ilości rejsów dziennie na przykład?

I czy wiedząc, że WOPR świadczy takie usługi można liczyć na pozwolenie, gdybym chciał zainwestować w jakąś łajbę?

Co do linku Zefira, to czy w tej firmie nie mają profesjonalnego personelu, nikt nie zna się na PR-ze?

Raz publikują zdjęcie skuterów na Połoninie Wetlińskiej w kontekście świadczonych przez siebie usług, teraz alkohol na łodzi.

Może wychodzą z założenia, że 100% ich klienteli nie uważa tego za coś złego.

Gdyby byli ogólnopolską firmą, to by ich prasa zjadła.

@Lucyno

Nie walcz, tylko przekonuj, argumentami.

nie używaj jakichś określeń "ekologista" - ma to mieć znaczenie pejoratywne chyba, co? Kogo ma oznaczać? Debila krzyczącego o przyrodzie, o której nie ma zielonego pojęcia?

Daj argumenty wskazujące na to, że wpływ takiej działalności ma znikomy wpływ na przyrode zalewu, a nie walcz ze słowami.

Bronisz tej firmy, OK, to Twoi koledzy, ale powiedz otwarcie, nie widzisz nic złego w promowaniu przejażdżek po tym akwenie z piwem w ręku? czy nie obowiązuje zakaz spożywania piwa?

tylko nie pisz, że setki ludzi tak robi, bo piszemy o reklamie oficjalnie działającej firmy, publikującej te zdjęcia w Internecie.

Pyskaty Ty zamiast mi tu, gdzie jestem służbowo naganiać roboty idź lepiej na turystykę pogadać przy wirtualnym piwku o Bieszczadach.
    1. Przeznacza dochody na działania statutowe.
    2. Jest przyzwolenie społeczne. Zdecydowana większość ludzi ma na uwadze dobro innych ludzi i ich bezpieczeństwo. Taka sytuacja uwiera jednak niektórym armatorom. Traca kasę. Nie raz spotkałam się z taką argumentacją jak ta prezentowana przez Kamila. Tylko podobne słowa nie wygłaszali żeglarze tylko armatorzy, którzy łykają ślinkę widząc turystów na kutrze WOPR>
    3. Takie rejsy jak prezentowane na zdjęciach należą do rzadkości. Może kilka, klikanaście w miesiącu. Inni armatorzy pływają od świtu czyli gdzieś tak 8 rano aż do zachodu słońca. Rejsy godzinne Tramp, 45-50 min pozostali.
    4. Nie rozumiem pytania. Mówisz o konkurencji?
    5. Wierz mi tam pracują najlepsi PR. To Daniel rozwinął turystykę w Bieszczadach. Przy nim jestem płotką. Zdjęcie zrobiono ze skutera GOPR, był to legalny wjazd na Połoninę Wetlińską. Służbowy nie prywatny.
    Już rozmawialismy o alkoholu w górach. Na wodzie jest podobny problem. Zważ na jedno psy wieszają w takich wypadkach na turystach alkoholicy i pijacy. Mi ten problem jest obcy więc mam obojętny do tego stosunek.
    6. Nie zjadłaby. Ostatnio dziennikarze i w sumie dość często z tego co wiem dziennikarze bawią się w krainiewilka.

Teraz te do mnie.
    OK masz rację. Jetem tu służbowo więc nie mam prawa dac poniść się emocjom.
    1. Tak słowo ekologista ma w moich ustach bardzo negatywne znaczenie. Człowieka którzy wypowiada się w imieniu przyrody nie mając zielonego pojęcia o owej przyrodzie.
    2. Podaj mi argumenty przemawiające za stwierdzeniem, że ma negatywny wpływ na przyrodę. Podaj mi argumenty na to iż pływając z prywatnym armatorem robię mniej krzywdy owej przyrodzie niż pływając z WOPR.
    3. Moi Koledzy i jednocześnie nie Koledzy. Moja współpraca z www.krainawilka to taki koktajl przyciągania i niechęci. Z Danielem nie potrafimy razem pracować chociaż oboje staramy się aby coś z tego wyszło. Do wspołpracy przekonują nas bardzo zadowoleni klienci, gdy łaczę swoje siły i umiejętności z zasobami Agencji. Jestem uzależniona od sukcesu i "potęgi" Agencji. Nie mam zdania na temat piwa. Ani mnie to razi ani podoba się. neutralny stosunek. Jestem liberałem, nie zamierzam życ życiem innych ludzi.
    4. No i... Od kiedy to komercyjna reklama jest moralna lub niemoralna.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)