Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: hipokryzja?

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: hipokryzja?

@Andrzej,

Między Bogiem a prawdą, to Ty nie potrzebujesz takich ofert, bo sam doskonale potrafisz sobie czas w Bieszczadach zorganizować.

No ale wracając do "hipokryzji", czy innej "sprzeczności w działaniach", jak napisał Marcin, to rzecz zupełnie normalna i często spotykana.

I nie ma co się oszukiwać.

Jestem za tym, by ludzi od Bieszczadów odstraszać -podobnie jak Oli - ale pewnie głównie dzięki temu, że w nich nie mieszkam.

Żyjąc tam, trza by znaleźć sobie źródło utrzymania - może w turystyce?
    No a wtedy sentymenty trza odłożyć na bok.

@Marcin

Masz rację, że "turystyka" promocji nie potrzebuje - turystyka, czyli aktywne spędzanie czasu w terenie - czy dobrze rozumiem Twoje pojmowanie tego terminu?

Kto lubi to robić, będzie to robił bez żadnych promocji.

Ale jeśli turystyka=biznes, to już zmienia postać rzeczy.

Promocji potrzebują ludzie i firmy, które na turystach zarabiać chcą pieniądze.

Komercjalizacja to nieunikniony proces, popatrzmy na Tatry, okolice Zakopanego - choć tereny te zostały odkryte dla turystyki bardzo dawno temu, do dziś można doznawać szoku, gdy odwiedza się niektóre miejscowości po paru latach i osiedla domków z pokojami nie rozpoznaje w obecnym kurorcie z hotelami i pensjonatami.

Setki tysięcy turystów rocznie, to już poziom osiągnięty, docelowo - porównując obszar Bieszczadów i Tatr, długość istniejących szlaków i tych "potencjalnych" - z 5 milionów rocznie ..że juz otuliny pod uwagę nie wezmę

Mam nadzieję, że tego nie doczekam...a życia mi starczy by znajdować krzaczory na tyle gęste, by od klientów tych Krain i innych firm się odseparować.

Pozdrawiam:)

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta

Mam nadzieję, że tego nie doczekam...a życia mi starczy by znajdować krzaczory na tyle gęste, by od klientów tych Krain i innych firm się odseparować.

AMEN! Haraszo! etc. etc...

z tą hipokryzją ...a może to jest tak jak w tym dowcipie: dlaczego kobieta gdy ma okres, gotuje w 9 garnkach naraz ?
    - BO TAK!
    (ale przecież wcale nie musi)
    Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 31-01-2009 o 12:02 Powód: literówka

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

wszyscy swięci tacy i poprawni ekologicznie, że fiu, fiu...

jak tacy jesteście poprawni i niezakłamani to czemu nie zostawicie swoich mnie lub bardziej wypasionych czterokołówek na parkingu w Zagórzu lub Sanoku i nie lecicie dalej pieszkom?? przecież za dużo tych samochodów w górach, smrodzą, hałasują, rozjeżdżają drogi i dróżki....

miłego weekendu wszystkim życze

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

ja nie jestem ekologiem i ich nie lubię, a to właśnie z tego powodu, że to w większości hipokryci i tyle
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

ja też nie jestem ekologiem bo jestem z natury niestety zbyt leniwa do wszelkich społecznych działań ale tych prawdziwych trochę podziwiam - no i przecież czasami coś im się udaje, mimo, że postrzegani są trochę jak "oszołomy"

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)