Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 217

Wątek: hipokryzja?

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    W dyskusjach na forum widać jeszcze inną postawę.
    Są takie postawy, które można nazwać egoistycznymi, w tym temacie nikt nie chce wyganiać turystów ani zorganizowanych wycieczek.

Ten temat jest o dwulicowości, która jest znacznie bardziej niebezpieczna dla gór od chęci zawłaszczenia ich dla siebie.

W sprawie wspomnianego egoizmu, wydaje mi się, że nie chodzi tutaj o chęć zawłaszczenia gór, bo my jesteśmy prawdziwymi turystami i te góry są nasze. Chodzi tu o sprzeciw wobec ściągania na siłę ludzi, który tak naprawdę mają gdzieś cale Bieszczady i góry w ogóle. Właśnie dla takich ludzi trzeba stworzyć dodatkowe atrakcje żeby zechcieli przyjechać.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

W dyskusjach na forum widać jeszcze inną postawę. Niektórzy uważają, że Bieszczady są tylko dla nich, bo są takimi ich miłośnikami, że mają do tego prawo. Chcą być sami na szlakach. Obecność innych turystów ich drażni, a już szczególnie nie lubią grup zorganizowanych, które nazywają pogardliwie "stonką". Tu akurat nie ma hipokryzji. Tu jest czysty egoizm.
    W sumie to pasuje do mnie Andrzeju, więc wyjaśniam

Na prawdę za egoizm uważasz to, że człek woli sam, bądź w małej grupie w górach przebywać? Ciebie nie wkurza mijany po drodze "tramwaj"?

Dziwi Cię, że gdy idę sobie na spacerek, wsłuchuję się w las, a tu, dochodząc do drogi słyszę i widzę 40 osób, które, przy akompaniamencie kilku grajków odbywają "prastary, prehistoryczny, głęboko osadzony w tradycji bojkowsko-łemkowskiej zwyczaj" popijania jakiegoś jabola z gara przy przekraczaniu jakiegoś strumyka?

Czy nie wkurzałbyś się, gdyby spacer byle droga wiązał się z ustępowaniem drogi zapindalającym skuterom, a latem quadom, czy samochodom?

Nie wolisz wędrować w ciszy, spokoju, samotności (ewentualnie we własnym gronie), pieszo, konno lub rowerem?

Jeśli tak, to jesteś egoistą.

Nie chciałbym by uznano mnie za przesadnego egoistę, więc oświadczam, że z drugiej strony rozumiem zapędy miejscowych lub "obcych", którzy tu biznesy otwierają i chcą na turystyce zarobić, bo z czegoś trza żyć.

Czasem trzeba gdzieś autem dojechać, czasem ludzie nie mogą inaczej się gdzieś dostać jeśli kondycja, czy zdrowie na marsz zbyt długi nie pozwalają.

Rozumiem prawo innych, nawet grup zorganizowanych, do spędzania czasu w tym miejscu.

Ale w głębi duszy chcę krzyczeć: wypie******ć wszyscy z moich Bieszczadów!!!!!

Pozdrawiam:)

Oligocenmaster rzekł:
    ściągania na siłę ludzi, który tak naprawdę mają gdzieś cale Bieszczady i góry w ogóle.

Tych ludzi jednak na siłę się nie ściąga moim zdaniem, ich się zachęca "atrakcjami" typu dzikość, przygoda i wszechobecna wygoda, quady, skutery, to co teraz na topie.

Quadem, czy skuterem można pojeździć wszędzie, ale jeśli zrobisz to w Bieszczadach, to brzmi jak taka swojska eksploracja Alaski

Czyż nie dlatego swego czasu Kraina Wilka reklamowała się wyjazdem skuterami na Połoninę Wetlińską?

Pozdrawiam również:)
    Ostatnio edytowane przez vm2301 ; 31-01-2009 o 16:45

Hipokryzja towarzyszy nam od dziecka ucz sie ucz nauka to potegi klucz pierdu.. pierdu... buka trza drzec a przyrode chronic, wiocha kroluje a reszta to ch... turystow zapraszamy serdecznie... Yo pacany kumacie.. acha i jeszcze jedno Bieszczady sa tylko moje i moich ziomkow reszta idzta het.. do zobaczenia na szlaku... hipokrytyczyne pozdrowki.

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Dlaczego nachalna? Mnie ta wyliczanka zupełnie nie przeszkadza. Przeciwnie, dzięki niej poznałem parę, dotychczas nieznanych mi, ofert turystycznych rekomendowanych przez Lucynę.
    Cieszę się Andrzeju, że poznałeś parę ofert turystycznych, jak sam raczyłeś zauważyć rekomendowanych przez Lucynę, ale tematem wątku nie jest wyliczanka stron www byłych, teraźniejszych i przyszłych współpracowników Lucyny (wtedy byłaby to po prostu zwykła reklama), a że temat całkiem inny dlatego jest nachalna. Ale nie tylko dlatego - istnieje REGULAMIN FORUM (tutaj link do zapoznania się: http://forum.bieszczady.info.pl/announcement.php?f=14 ), w którym jasno napisano : "pkt 2. Nie zamieszczaj żadnych ofert i reklam komercyjnych, a także takich opinii, które mają służyć wyłącznie reklamie. "
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Sir Bazyl, jestem po prostu człowiekiem tolerancyjnym. Być może Lucyna przekroczyła regulamin, ale nie uważam, że koniecznie trzeba jej post usunąć.

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Sir Bazyl, jestem po prostu człowiekiem tolerancyjnym. ...
    Wychodzi, że ja nie - trudno. Na szczęście nie jest to forum górskie, na którym głównie wymiany poglądów sprowadzają się do udowadniania innym w kółko czyja racja jest najmojsza więc przestańmy zaśmiecać wątek - narka.
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Na prawdę za egoizm uważasz to, że człek woli sam, bądź w małej grupie w górach przebywać? Ciebie nie wkurza mijany po drodze "tramwaj"?
    (...)
    Nie wolisz wędrować w ciszy, spokoju, samotności (ewentualnie we własnym gronie), pieszo, konno lub rowerem?
    Tak, wolę, tak ja Ty, wędrować w ciszy, spokoju. Dlatego staram się unikać szlaków, gdzie poruszają się "tramwaje". Miejsca w Bieszczadach starczy dla wszystkich.

A poza tym, tak ja Ty, nie lubię chamstwa lub łamania prawa, których przykłady podajesz.

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Wszyscy pewnie jesteśmy po trochę hipokrytami bo łatwiej usprawiedliwiamy te same zachowania u siebie niz tolerujemy u innych. Jeśli mój samochód no to przecież tylko trochę smrodzi i tylko trochę hałasuje i tylko troche niszczy ale te inne.....toooo.....

Mi w Bieszczadach niczego nie brakuje i nie potrzebuję dodatkowych stymulatorów w postaci jazdy na quadach na krawędzi życia i śmierci czy zapierającego dech w piersiach rzucania siekierą do celu.... jakoś tak mi się po prostu nie chce.... Ja sobie zwyczajnie chodzę, zachwycam się tym co przede mną, nade mną i pod nogami i po prostu cieszę, że jest TO MIEJSCE. Ale wiem, że choćbym nie wiem jak tego nie chciała, to i tak bedą tam inni, którzy zwykłe chodzenie po zwykłej trawie uważają za marnowanie czasu i że przecież trzeba jakoś tak inaczej niż wszyscy, jescze szybciej, jeszcze wyżej, jeszcze bardziej niesamowicie i odlotowo.... mi się chce z tego śmiać ale dla nich taki sens ma wypoczynek i moje zwyczajne chodzenie w zwykłym ubraniu i bez super kompasu czy czegoś tam jeszzce pewnie dla nich też jest śmieszne.
    Więc jeśłi oni i tak tam będą przyjeżdżać to może lepiej, że ktoś to organizuje i chociaż trochę nad tym panuje (a może i nie panuje, nie wiem...)

Ja mam tylko jedną nadzieję - że nie nadejdą czasy, że aby wejść sobie na połoninę będę to mogła zrobić jedynie wykupując bilet w pakiecie ze strzelaniem z łuku, porwaniem przez cowboya, jazdą quadem, obiadem z zakapiorem i czymś tam jeszcze. Bo przeciez koś może w koncu stwierdzić, że najbardziej opłacalne są właśnie pakiety rozrywkowe a zwykły turysta tylko przeszkadza tak właściwie...

pozdrawiam

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Cieszę się Andrzeju, że poznałeś parę ofert turystycznych, jak sam raczyłeś zauważyć rekomendowanych przez Lucynę, ale tematem wątku nie jest wyliczanka stron www byłych, teraźniejszych i przyszłych współpracowników Lucyny (wtedy byłaby to po prostu zwykła reklama), a że temat całkiem inny dlatego jest nachalna. Ale nie tylko dlatego - istnieje REGULAMIN FORUM (tutaj link do zapoznania się: http://forum.bieszczady.info.pl/announcement.php?f=14 ), w którym jasno napisano : "pkt 2. Nie zamieszczaj żadnych ofert i reklam komercyjnych, a także takich opinii, które mają służyć wyłącznie reklamie. "
    Acha mamy nowego Moderatora. Nie złamałam regulaminu. Zresztą o to może posądzić mnie tylko Admin lub któryś z Moderatorów.
    Wyście pięknie pisali posty, a ja ciężko i efektywnie pracowałam w bardzo miłym towarzystwie.
    1. Pełny sukces. Mam nadzieję, że wspólpraca będzie owocna.
    2. Pełny sukces. Adam znakomicie wywiązał się i zrealizował swój plan. Zapraszam do TVN 6 lutego. Nie udało mi się spotkac z Danielem. Chyba rozjeżdżał Bieszczady.
    3. Spotkalam się z wieloma wspaniałymi ludźmi.
    Byłam w
    Pod Bukowicą www.myczkowce.pl, Haliczu w Solinie strona nie jest mi znana, pracują nad nową, Bogdance w Kalnicy, Niemczukówce w Smereku www.niemczukowka.pl , Unitrze w Polańczyku (jak zwykle jej właściciel skorumpował mnie żurkiem pychota) www.unitra.pl ,Zakapiorze w Polańczyku zjadłam pyszną szarlotkę na ciepło, Vikingu w Ustrzykach Dolnych i gościnnie w jakimś nowym, luksusowym ośrodku w Równi.

3. wszyscy chcą sprzedawać publikacje PROT.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 31-01-2009 o 18:59

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)