Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: hipokryzja?

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Widzę w dyskusji brak sedna.
    Ustalmy w końcu jedno - czy promowanie (wyliczenie zamknięte) quadów, terenowek, skuterów i innego "sprzetu" jako formy spdzania czasu na łonie natury jest w porzadku.
    Mnie to razi.
    "Nie można Panu Bogu swieczki a Diabłu ogarek". To nie tak. Jasna deklaracja...
    Zadeklarujcie się czy odcinacie się o rozpier..nia dróg lesnych, szlaków zrywkowych, stokowek, od rozjeżdżania łąk...czy jednak uznajecie,że takie działania OGÓLNIE są złe, ale jesli robią je "NIEKTÓRZY", w dodatku ci, których znam - to jest już ok i cacy.
    To chyba nie tak.
    Uważam, że dla takich sportów w Bieszczadach miejsca być nie powinno i gdzieś mam czy ktoś chce na tym zarobić. Powiedzmy,że reprezentuję grupę osób, które uznaja "publico bono" przyrody. Cheć zawłaszczenie sobie jej wartości przez grupy , firmy, korporacje, konsorcja i ki diabeł wie co jeszcze - uważam za zło szkodzące nie tyle przyrodzie, ale ludziom, którzy chcą odpoczywać i czerpać z niej inne wartości niż pot, spaliny i adrenalina.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Jeżeli chodzi o mnie to jasno deklaruję że jestem przeciwna temu wszystkiemu ( quady, jeepy itd. bez wyliczania). I uwazam, ze bez tego tez ludzie w Bieszczad przyjada, a nakręcanie takich "atrakcji" zaprowadzi nas ( a raczej organizatorów) moze najpierw do kasy i tabunu nowobogackich żądnych chleba i igrzysk i realizacji jakis idei promowania Bieszczadów, ale potem do kaca i to tego gorszego, bo moralnego.
    Koniec i kropka.

I racja - kompromis jest tutaj chyba mało prawdopodobny - bo nie mozna "Panu Bogu swieczke, a diabłu ogarek"

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
    Widzę w dyskusji brak sedna.
    Ustalmy w końcu jedno - czy promowanie (wyliczenie zamknięte) quadów, terenowek, skuterów i innego "sprzetu" jako formy spdzania czasu na łonie natury jest w porzadku.
    Mnie to razi.
    "Nie można Panu Bogu swieczki a Diabłu ogarek". To nie tak. Jasna deklaracja...
    Zadeklarujcie się czy odcinacie się o rozpier..nia dróg lesnych, szlaków zrywkowych, stokowek, od rozjeżdżania łąk...czy jednak uznajecie,że takie działania OGÓLNIE są złe, ale jesli robią je "NIEKTÓRZY", w dodatku ci, których znam - to jest już ok i cacy.
    To chyba nie tak.
    Uważam, że dla takich sportów w Bieszczadach miejsca być nie powinno i gdzieś mam czy ktoś chce na tym zarobić. Powiedzmy,że reprezentuję grupę osób, które uznaja "publico bono" przyrody. Cheć zawłaszczenie sobie jej wartości przez grupy , firmy, korporacje, konsorcja i ki diabeł wie co jeszcze - uważam za zło szkodzące nie tyle przyrodzie, ale ludziom, którzy chcą odpoczywać i czerpać z niej inne wartości niż pot, spaliny i adrenalina.
    Boh pomyłuj Zefir został ekologiem-czekistą.Absurd. Nie zamierzam składać żadnych deklaracji. Jako członek owej "korporacji" powiem po czynach ich poznajecie. My jesteśmy z realnego świata, podpisujemy się imieniem i nzawiskiem pod tym co robimy. Efekty naszej pracy zarówno negatywne jak i pozytywne są widoczne w całym regionie. Nie muszę składać deklaracji na forum internetowym. Zefir będziesz cholernie dobrym prokuratorem.

Bieszczadnik Awatar kamil.zeglarz
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Nie zamierzam składać żadnych deklaracji. Jako członek owej "korporacji" powiem po czynach ich poznajecie.
    Juz Was znamy, nie macie poszanowania dla zadnych zasad i norm obowiazujacych na akwenie solinskim od poczatku jego istnienia. O etykiecie zeglarskiej nie wspomne...

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez kamil.zeglarz Zobacz posta
    Juz Was znamy, nie macie poszanowania dla zadnych zasad i norm obowiazujacych na akwenie solinskim od poczatku jego istnienia. O etykiecie zeglarskiej nie wspomne...
    Znasz mnie? O to ciekawe.
    W czyim imieniu przemawiasz?

Bieszczadnik Awatar kamil.zeglarz
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Znasz mnie? O to ciekawe.
    W czyim imieniu przemawiasz?
    Lucyna znam Cie z tego watku (i paru innych), nie znam Cie osobiscie. Bywam tu sporadycznie wiec nie bylo wczesniej okazji. Widze link ktory promujesz pod adresem - utozsamiasz sie z dzialalnoscia pewnych firm i osob - stad zwrot Was. Nie pisze personalnie, ze Ty, masz z tym cos wspolnego, ale firmujesz pewne instytucje, ktore promuja jawne DRANSTWO majac w glebokim poszanowaniu normy i przepysy obowiazujace na akwenie solinskim.
    Mam sobie zamiescic pod postem link z informacja w czyim imieniu przemawiam? Mam dac zdjecia rodziny, z ktora od lat jezdze w Bieszczady? Linki do stowarzyszen zeglarskich, linki do stron znajomych z ktorymi wypoczywam nad Solina?

Pozdrawiam, Kamil

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)