Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: hipokryzja?

Widok wątkowy

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Cytat Zamieszczone przez oligocenmaster Zobacz posta
    Może powtórzę co napisałem:
    Taka jak to nazwałem hipokryzja ma miejsce nie tylko w bieszczadach, byłem ciekawy jak to tutaj wygląda, i dzięki forum dowiedziałem się. Ja zapytałem a forumowicze obszernie odpowiedzieli za co dziękuję.

Dzieci onetu jak rozumiem to głuptaski które wypisują na onecie te wszystkie komentarze. Większość z nich nie da się czytać. I wszyscy na onecie napadają na siebie nad wzajem.
    Szanowny Oligocenmasterze. Uważam,że masz prawo jak każdy inny tworzyć tematy (nawet wtedy kiedy poruszają trudne problemy), pisać posty, dyskutować.
    W twoich wypowiedziach nie widać wulgaryzmu. Nie jesteś też dzieckiem onetu. Wolność słowa to wolność słowa.
    Z tą hipokryzją to temat złożony. Może przedstawię to w punktach...

1.Z jednej strony mieszkają w Bieszczadach ludzie, którzy chcą zarobić (jak każdy - ty też). I teraz pytanie - czy chęć zarobienia a przy okazji postulowanie objęcia ochroną kolejnych obszarów, promocja ochrony przyrody to hipokryzja? Moim zdaniem nie.

2.Ale już hipokryzją jest przyzwalanie na łamanie i naciąganie przepisów tylko niektórym, "znajomym Królika", swojakom, ziomkom, itd. Na to usprawiedliwienia nie ma.

Powiem szczerze - mam małą wiedzę co kto w Bieszczadach robi i nie będę oceniał, ale z całą pewnością bezczelne organizowanie imprez "terenowych" niszczących przyrodę (nie obchodzi mnie czy za pozwoleniem lokalnych "kacyków" czy bez niego) jest czymś złym. Przepisy dot. parków krajobrazowych, dot. terenów leśnych stanowią jasno.

Niech osoby które prowadzą działalność na terenie Bieszczadów odpowiedzą sobie na pytanie - czy bardziej utożsamiają się z pkt 1 czy 2 ???

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)