Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 217

Wątek: hipokryzja?

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Ja tam widzę szybowiec!
    który może z wyciągarki wystartować, więc cóż złego w nim???
    wiecie jak cudownie w takim słychać wiatr?

No ale w sumie niektórym hałasuje szybowiec, inni skarżą sąsiadów, że im za głośno tupią...koty;-))
    więc co ja się w ogóle dziwię
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    eee czy ta fotka to nie jest czasem szybowiec?
    Szybowce też są beeee?
    a dlaczego?

no właśnie?...

Tak patrze na to forum i co hipokryzja,komercja,obciach... niby cool temaciki tylko ze ta cala artyleria wymierzona jest w kierunku bieszczad... co to to nie... fuck off.
    Wodo oligocenska nie poznasz bieszczad przez neta trzeba je saczyc powoli latami jak buki az cie pokreci az nosem zaryjesz w sciolke bo ziemia przeca wszystko wyciagnie.
    Co by tu jeszcze ...aha moze mam zygac zolcia bo ktos realizuje projekt ktory planowalem z od lat. Nie i h... moze kiedys to mi sie uda... i spelni sie moje marzenie zeby zarabiac chodzeniem po lesie....a chocby to mialo byc pokazywanie turystom bieszczadzkiej przyrody od zaplecza.
    Poza tym prosze nie mowcie mi ze podesklepowe obciachowe zakapiory to komera bo to uwlacza waszej inteligencji mozna jedynie powiedziec ze promocja tego i owego jest mniej lub bardziej nachalna..., wysublimowana jak zwal tak zwal.
    Acha i jeszcze jedno niektorzy na tym forum sa tacy prawozrzadni az sie s..ac chce pewnie to banda konfidentow za porzedniego systemu pewnie by z pala latali pilnujac prawa (sorry lewa).
    Prawo sie caly czas zmienia ale nigdy nie wypierze ludzkiego sumienia trzeba byc w porzadku dla innych i postepowac w sposob przemyslany.... szacunek dla ziemi i ludzi yo!

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

@Orsini

Wyobraź sobie 15 szybowców nad głową, gdy maszerujesz przez np. połoniny i sama sobie odpowiedz na pytanie, czy to ładne, czy be.

Jeśli pytasz, czy szybowce, czy paralotnie mogą zaszkodzić populacji ptasiej na tym terenie, to odpowiadam, że nie wiem.

Jeśli pytasz, czy uważam taki widok za piękny, czy bym chciał by można było latać, to odpowiadam, że NIE. Ja wolę "czyste" niebo + ptaki.

@Lucyno.

Dodam tylko, że co innego dla mnie kilka kropek na niebie, a co innego powszechna legalność latania nad tym terenem, bo tu bałbym się rozwoju tego typu sportów, podobnie jak motorowych.

Napisałem wyraźnie, że monopol WOPR-u na kilka wycieczek po jeziorze, stałymi trasami jest do zaakceptowania - nie jestem zwolennikiem zamknięcia tego całego majdanu przed ludźmi.
    Mniejsze zło potrafie akceptować.

Co do imprez quadowo-jeepowych.

Nawet jeśli na drogach publicznych, to i tak nie muszę tego lubić, pochwalać, prawda?

Chyba nie chcesz powiedzieć, że hałas silnika i spaliny mniej przyrodzie szkodzą, tylko dlatego, że pojawiają się na drodze wg prawa publicznej.

Mówisz tak jakby przyroda bieszczadzka, to tylko BdPN był.

Nie będę Ci przypominał i wypominał pewnej naszej dyskusji, ale gdyby brał pod uwagę to czym się ta firma reklamuje/reklamowała, to od razu ciśnie mi się na usta/palce pytanie: od kiedy to tafla Jeziora Solińskiego , czy Połonina Wetlińska jest miejscem publicznym, czy terenem prywatnym, więc pływanie motorówkami, czy jazda skuterem jest legalna?

I nie traktuj moich przynajmniej postów jako ataku na Ciebie, bo nie uważam Cię za winną, czy odpowiedzialną za taki a nie inny stan rzeczy. Ja tylko się odnoszę do Twoich słów na forum, bo nie wiem w jaki sposób TY działasz w terenie, ani jakie usługi/atrakcje oferujesz.

Jeśli bronisz takiej formy spędzania czasu w drogich Ci górach, choćby zgodnie z prawem, to wydaje mi się to sprzeczne z ideami ochrony przyrody, które ponoć popierasz.

Wrzucaj linki firm, oczywiście w ramach promocji regionu, nie biznesu, które oferują mniej inwazyjne sposoby poznawania przyrody i propagują mniej szkodliwe dla środowiska zajęcia.

Pozdrawiam serdecznie:)

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    @Orsini

Wyobraź sobie 15 szybowców nad głową, gdy maszerujesz przez np. połoniny i sama sobie odpowiedz na pytanie, czy to ładne, czy be.

Jeśli pytasz, czy szybowce, czy paralotnie mogą zaszkodzić populacji ptasiej na tym terenie, to odpowiadam, że nie wiem.
    Widziałeś kiedyś 15 szybowców nad połoninami? podobni nad parkiem nei wolno robić żadnych rajdów lotniczych... w innym miejscu w moich oczach jest to widok piekny.. wyglądaja jak bociany... a często są to "Bociany"

..co do szkodliwości ptactwu... jest troszke w wątku o paralotniach nad BdPN ...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

ojjj, 15 szybowców to ja nawet u mnie nad lotniskiem nigdy nie widziałam, bo by się pozabijali
    ale spoko rozumiem, niektórym tupiące koty też przeszkadzają tak jak już pisałam
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Trzykropku,

Nie widziałem oczywiście.

Ja tu teoretyzuję i wyrażam osobisty pogląd jedynie, niczego nie udowadniam.
    W szybownictwie, czy paralotniarstwie nic złego nie widzę. Boje się pozwolić latać ludziom nad takim terenem, bo wiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Wątek wskazany znam. Odpowiedzi na pytanie, czy szkodzi, czy nie tam nie znajdziesz. Nie wiem, czy ktokolwiek ją zna

I w tym wątku jeden z miłośników latania najpierw mnie przekonywał, że w lataniu nad parkiem nic złego nie ma, że nikt nie mówi o lądowaniu na jego terenie, a później raptem oświadczył, że o najwyżej jedno miejsce do startów, czy lądowań na terenie PN walczy

No cóż mam inny gust. Bo dla mnie tyle tworzywa sztucznego w powietrzu się nie podoba i jakoś bociany inaczej wyglądają

Zresztą nie o latanie w sumie chodziło, jest ono jedynie jednym z elementów turystyki, która mi nie odpowiada. Ja lubię chodzić, jeździć na rowerze, może jeszcze na nartach zacznę biegać, czy tam skitourowac kiedy. Każda forma sztucznego napędu mnie odrzuca. Samochodu używam tylko z konieczności.

Pozdrawiam:)

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    ale spoko rozumiem, niektórym tupiące koty też przeszkadzają tak jak już pisałam
    Mnie tupiące koty nie przeszkadzają, tupiące zgraje tak...że o ryku motorów nie wspomnę.

Każdy ma swoje preferencje i gusta, TY nie?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)