Wygląda na to, ze ten.
pzd-> kamil
Wygląda na to, ze ten.
pzd-> kamil
Hej,
Czy ktoś z Was posiada szczegółowe informacje na temat lotów w Bieszczadach? Koszt, czas trwania, dostępność terminów, ile osób może jednocześnie uczestniczyć w locie. Z tego co słyszałem to szybowce są dwuosobowe - ale może źle słyszałem. Nie wiem jak jest z małymi samolotami turystycznymi. Jest to dla mnie ważne, gdyż chciałbym zabrać dziewczynę na taki lot, więc miejsca musi być dla trójki (my oraz pilot).
Będę wdzięczny za każde info. Pozdr.
Ostatnio na weremieniu byłem świadkiem czegoś co można uznać za nieudane próby wystrzelenia szybowca w kosmos. Lot trwał średnio 3-5 min. szybowiec Bocian pozwalał zabrać pasażera... nie zapytałem o ceny ale ludzie radowali sie wysiadając...
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
czemu nieudane?
na ostatnim widać że leci
zrobił kółeczko i wrócił
Jak jest startowany z tej maszyny to loty z reguły są krótkie.
Też raz leciałam, ale nie w Bieszczadach, niemniej jednak szybowiec się wzniósł mniej więcej tak wysoko.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Nie mam jak edytować, więc drugi post:
Lot widokowy w przypadku startu za wyciągarką kosztuje tylko 80PLN.
Jest to standartowy lot po tzw. kręgu nadlotniskowym. Po starcie za wyciągarką szybowiec znajduje się na wysokości 200-500m, po czym wykonuje krąg nad lotniskiem aby następnie wylądować w kierunku i miejscu startu. Cały lot, w zależności od warunków pogodowych i wysokości wyczepienia się szybowca, może trwać od 3 do 8 minut. Możemy zapewnić, że nasi doskonali piloci stawiają sobie za punkt honoru, aby było to jednak 8 minut.
to skopiowałam ze strony olsztyńskiego aeroklubu, nawet nie wiedziałam ile to kosztuje wcześniej
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Ja też dorzucam kilka fotek z nad Wysokich Bieszczadów i Soliny.
U mnie trochę inne klimaty, wyżej, szybciej, zimniej, ale jak widac również super widoki.
Deczko dech zapiera!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Skoro się Wam podobają to dorzucę jeszcze kilka. Oczywiście zdjęcia nigdy nie oddadzą tego jak jest naprawdę pod chmurami, szczególnie takie 250kB max.
Praktycznie przez cały lot widzimy góry 3 państw - Polski, Ukrainy i Słowacji. Może zabrzmi to głupio, ale dopiero z góry możemy zobaczyc jak bardzo zielone są Bieszczady
Kilka „wodnych” ujęć z powietrza. pzd.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki