Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112

Wątek: Jednodniowa wycieczka do Lwowa 15 maja uczestników VIII KIMB

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Jednodniowa wycieczka do Lwowa 15 maja uczestników VIII KIMB

Jest mi głupio, bo to ja po przerwie pierwsza zaproponowałam Lwów (nic nie wiedząc o wcześniejszych "zakulisowych" ustaleniach na p.w., jakiekolwiek by one były).

Z tym, że ja chciałam zrobić Lwów metodą "na własną rękę". Załatwić tylko przewoźnika, lub nawet jechać własnymi samochodami.
    Sama po Lwowie oprowadzić, pokazując to co ja wiem i co znam (na pewno nie tak dobrze jak zawodowy przewodnik po tym mieście, ale myślę że programu na jeden dzień jest i tak aż nadto).

Ubezpieczenie każdy załatwił by sobie we własnym zakresie.
    Wyszło by to zapewne po ok 50 zł od osoby (dokładnie nie przeliczałam).
    Wszystko bez pomocy żadnej firmy.

Jak się okazało towarzystwo woli imprezy zorganizowane przez wyspecjalizowaną firmę (i zresztą trudno się temu dziwić).

W takim układzie nie czuję się tam potrzebna, a nawet nie lubię korzystać z usług "wyspecjalizowanych firm" wobec czego skoro Irek zaproponował Pikuj - to zdecydowanie wybieram Pikuj (wraz z krajoznawstwem na trasie), który dla mnie osobiście jest o wiele większą atrakcją niż Lwów.

A tak w ogóle to może warto by pojechać i tu i tam ?

Skoro Irek z Andrzejem i tak jadą potem do Rumunii, to może reszta do Lwowa pojechała by po KIMB-ie ?

Wtedy moja propozycja (wyjazd na własną rękę, bez pośrednictwa żadnej firmy) jest nadal aktualna.
    Mogłoby się to odbyć w poniedziałek.

Czasu jest dużo, pozostawiam do zastanowienia i absolutnie żadnych zapisów nie zbieram.

W układzie "wyjazdu niezorganizowanego" wystarczy zdecydować się kilka dni wcześniej.

Mam również namiary na prywatne noclegi we Lwowie, po prostu u pani, która w swoim mieszkaniu udostępnia dwa pokoje (nocleg dla ok. 8-10 osób, ale spaliśmy nawet w 14 osób).
    Warunki takie sobie. Na te 8-10 osób jest jedna łazienka, do dyspozycji kuchnia. Za to zaletą jest to że jest to ścisłe centrum (na przeciw Katedry Ormiańskiej). Cena w zeszłym roku - 25 zł od osoby za noc, nie wiem ile będzie obecnie, ale nie przypuszczam aby bardzo zdrożało, bo hrywna leci w dół jeszcze bardziej niż złoty.
    Gdyby ktoś chciał tam nocować musiałabym to wiedzieć około 2 tygodnie wcześniej, aby zadzwonić i zarezerwować.

Pozdrowienia

Basia
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 15-02-2009 o 14:27

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Jednodniowa wycieczka do Lwowa 15 maja uczestników VIII KIMB

SB człowieku małej wiary, Andrzej już kupuje namiot i śpiwór i wcale się nie zdziwię jak im się tak spodoba, że w Rumunii pojadą razem z nami i po powrocie zobaczycie fotki jak się kąpią w strumyczku
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)