ten jest tańszy
http://www.fjordnansen.com.pl/site/?...kat=1&prod=534
Wuka jak typowa kobieta nie o kwestii spania pod pałatką, jeno o cenie...choć ona jak na proste zadaszenie powala.
Pewnie równie dobrze / źle sprawi się byle kawałek brezentu, czy innej nieprzemakalnej tkaniny.
Ja osobiście spałem pod czymś podobnym ze 2 razy, chyba zdarzyło mi się częściej pod gołym niebem...dawno to było
Pewnie od deszczu ochroni, może nie zacinającego, no i wiatr dokuczyć może.
Wuka jak najbardziej o kwestii spania,taki komfort za taką cenę????Wolę wiatę!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Jeśli podepniemy to pod "zestaw" to chyba w komplecie z wiatrem...!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Ale nie zawiera masztów!!!!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Ja w tym roku zainwestowałem w mój "zestaw sypialny". Sprawdził się on już w Bieszczadach i w Alpach, ale nie był jeszcze przeze mnie noszony na plecach. Czas przejść na następny poziom i spróbować nosić go na plecach. W związku z tym mam pytanie do "plecakowiczów".
Ile waży Was plecak z całym sprzętem do biwakowania?
Wczoraj kupiłem wagę i ważę nią cały sprzęt...
Andrzeju, jesteś po prostu rozbrajający :) Ja to nie mogę Cię rozgryźć, czy to taka podpucha, czy wic!
W życiu nie ważyłem swojego plecaka, ale jest cholernie ciężki. Więc jak nasz kolega Długi napisał, trzeba zdecydowanie go odchudzać i iść na kompromis pomiędzy tym co by się chciało mieć, a tym co niezbędne. Np. ja zawsze bym chciał w nim mieć z osiem piw, a zabieram niezbędne cztery
A tak poważnie to cała radość z turystyki namiotowej jest właśnie związana z targaniem go i możliwością biwakowania codziennie w innym miejscu. Powodzenia!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Andrzeju, rok temu np. na Świdowcu miałem z 25 kg, a może więcej(nie ważyłem co by się nie załamać przed)
Chyba miałem najcięższy z całej ekipy
Ale w tym roku na pewno nie przekroczę 15 kg, nie ma głupich ,a może uda się zejść poniżej.
waga:
namiot 3 kg
śpiwór 1,5 kg
karimata 1 kg
kuchenka ,butla z gazem, menachy z 2 kg
reszta to sam plecak 75 l (który też nie waży mało),+ zapas jedzenia i ciuchy.
ps.ostatnio nabyłem plecak wojskowy (taki jak ma wojsko w Afganistanie) 100 litrów z +, tam dopiero można załadować i doczepić![]()
Ostatnio edytowane przez joorg ; 03-08-2009 o 22:19
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)