Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: Zestaw sypialny

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Zestaw sypialny

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Osobiście chciałbym się zmieścić w 8 kg. Nie wiem, czy to jest realne. Na pewno nie przesunę tej granicy, jak Joorg, do 15 kg....
    Wszystko zależy , gdzie idziesz ,w jakich warunkach i na ile dni.

Ja np. na wyjazd 5 dniowy na Świdowiec, koniec sierpnia początek września, w warunkach jn.:
    -3 dni nie ma sklepu
    -2 dni bez dostępu do wody(potem jest woda tylko trzeba po nią 20 min. zejść i powrót 30 min.)
    -3 spania pod namiotem na górze

Zabieram:(waga to tak na wyczucie , nie ważyłem)
    plecak 75 l -waga ok. 2kg
    namiot 3 kg
    karimata 1kg
    śpiwór 1,5 kg
    kuchenka ,gaz , menaszki itp. 2 kg
    peleryna uniwersalna przeciwdeszczowa (można z niej dobudować ganek do namiotu) 0,5kg
    bielizna mikrotherma 0,5 kg
    jedzenie na 4 dni (małe lekkie konserwy,żółty ser paczkowany i topiony, kabanos, makaron , gorące kubki,1 i 1/2chleba, herbata , kawa, itd. 3 kg
    woda 2 l , napoje i "picie" z 3 l 5 kg
    ciuchy: 2 koszulki bez rękawów, 2 koszulki z krótkim rękawem, polar, koszula flanelowa, kurtka.. razem z 2 kg
    przybory toaletowe , 2 malutkie ręczniki ,podręczna apteczka (leki żołądkowe , przeciw bólowe,aspiryna, bandaż elastyczny , maść fastum ) 1 kg
    buty "ciężkie" na nogach, ale do plecaka biorę sandały.

Jak by nie patrzyć uzbierało się z 22 kg
    To tak na początek trzeba to wytaszczyć na górę ,ale co dziennie będzie ubywało wagi i sił też
    I co tu nie brać?
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 07-08-2009 o 00:02
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów