30-13+4=21 czyli OK
30-13+4=21 czyli OK
A więc mamy jasność. W przypadku wygranej Sękowca osoby głosujące na tę lokalizację nie otrzymają po paczce pierników toruńskich. Za to my wszyscy, niezależnie od miejsca VIII KIMB, zostaniemy nimi poczęstowani - ew. także i w Ustrzykach Górnych (Piskal obiecał przywieźć kilka paczek).
Muszę się więc w tym miejscu zapytać również i Recona, czy podtrzymuje On swoją "ofertę korupcyjną", czy może też się chce z niej wycofać. Bo po godz. 20-tej dnia 1-go marca, to już będzie za późno !
Przypominam, iż Recon1 obiecał wręczyć każdej osobie głosującej na Ustrzyki Grn. - oczywiście tylko w razie zwycięstwa tej lokalizacji - książkę pt. "Zapomniane Bieszczady" autorstwa Pawła Kusala.
Reconie - czekamy zatem (my, którzy już oddaliśmy głos na Ustrzyki Grn., jak i elektorat dopiero potencjalny) na Twoją odpowiedź. Twoje ewentualne milczenie będzie oczywiście oznaczać podtrzymanie oferty - no bo skoro się coś przyrzekło, a potem nie odwołało, to znaczy, że nadal to obowiązuje.
Nie muszę chyba dodawać, iż w przypadku nie wycofania przez Recona Jego oferty, rachunek ekonomiczny będzie prosty: osoby, które przyczynią się do zwycięstwa Ustrzyk Grn. nie tylko otrzymają po ww. książce, ale również skosztują Piskalowych pierników.
PS
Pozostałe "propozycje korupcyjne" - z powodu odrzucenia przez Was w I turze głosowania lokalizacji, których one dotyczyły - są oczywiście już teraz całkowicie bezprzedmiotowe.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Moja propozycja nie została wycofana. Osoby głosujące na Krywe dostaną obiecane mapy.
Wcale tak nie napisałem ani nawet nie pomyślałem. Przecież osoby obdarowane nie schowałyby pierników do plecaków, tylko paczuszki z nimi by otworzyły. A i Ty sam przewidywałeś na pewno jakąś rezerwę dla wyjątkowych łakomczuchów.
Ale to już tylko historyczne gdybanie, liczy się rzeczywistość.
![]()
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
Bardzo miło to z Twojej strony, gdyż wychodziśz poza zakres swojej wcześniejszej oferty. Krywe przegrało z kretesem (ostatecznie dostało 1 głos), więc oferta dla głosujących na tę lokalizację stała się już całkowicie bezprzedmiotowa.
Ale, ale ... Czemu użyłaś liczby mnogiej ?
Nawet jeśli uznać Twoją interpretację, to mapy należą się jedynie Aleksandrze - tylko Ona jedna pozostała bowiem w Krywem !!!
.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
Liczą się intencje. Krywe było zarazem najgorszą i najlepszą lokalizacją KIMB. Dla przepraszam za określenie przeciętnego KIMBowicza ze względów logistycznych i noclegowych było wyjątkowo złe ale dla tych czujących i pamiętających klimat niekomercyjnych Bieszczadów sprzed lat wprost wymarzoną. Do Aleksandry wystosowałam na pw ofertę korupcyjną. Dla pozostałych Kolegów zmieniających głos ze względów stategicznych w ostatnich chwili aby wspomóc lokalizację Sękowca mam oficjalną propozycję. Jeżeli jesteście zainteresowani mapami Ruthenusa o ekomuzeum to proszę się ze mną skontaktować na pw.
Dlaczego? Pamiętasz Bieszczady sprzed lat? Miały inny klimat, dzieliliśmy się tym co posiadalisy. Czasami bochnem chleba z wystaną konserwą przeznaczonym na 1 namiot można było poczęstować jeszcze kogoś głodnego albo nakarmić tę wspaniałą psią cholerę Pruta (pies ratownik Lutka, który żebrał ale nie zjadał, musieliśmy zawsze iść po "właściciela" aby ta morda pozjadała wyżebrane kęsy).
I znów niepotrzebnie w liczbie mnogiej.Dotyczy to tylko Długiego. bo ja przerzuciłem 15.02. swój głos na Ustrzyki Grn. (już po odejściu Długiego, gdy w Krywem pozostałem tylko z Aleksandrą)
Owszem, postąpiłem tak ze względów strategicznych. Gdyby podobnie (jak Długi i ja) uczynił to "elektorat" Mucznego i Wołosatego, oraz ww. "samotnica" z Krywego, nie musielibyśmy teraz przeżywać II tury głosowania.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)