Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Kreska na Sękowiec. Głosuję z mieszanymi uczuciami, bo charakter niektórych dyskusji na forum zniesmaczył mnie i z sercem rozdartym, bo długo wahałem się czy stanąć murem za mAAtyldą czyli uroczą dziewczyną z Tarnobrzegu, gdzie mieszkam, czy tez za równie uroczą Tarninką z Rzeszowa, czyli miasta do którego mam sentyment, z racji przeżytych tam kilku młodych lat (młodych wiec najpiękniejszych). Dlaczego Sękowiec ? Bo po pierwsze jestem zdania, że KIMB powinien odbywać sie w miejscach nieco odizolowanych (i trochę oddalonych) od namolnej cywilizacji, nawet w warunkach nieco spartańskich, aby przyjazd i pobyt tam wymagał nieco poświęcenia od jego uczestników. Uważam również za wskazane, aby miejsca obrad co roku (no-ostatecznie co dwa lata) zmieniały sie, dlatego w I turze głosowałem na Muczne, pomimo wątpliwości co do "nastrojowości" obiektu. Oddanie głosu na Sękowiec nie oznacza, ze uważam to miejsce za najlepsze, ale...
Belze_Bob
Na już niecałe 8 godzin przed zakończeniem głosowania sytuacja przedstawia się następująco.
Dotychczas głosowały 23 osoby.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Basia Z.
3) bertrand236
4) Pastor
5) Marcowy
6) dorota z krakowa
7) długi
8. Tarnina
9) manio
10) klopsik
11) kobieta_bieszczadzka
12) krawc
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
9) vm2301
10) Marcin Scelina
11) mAAtylda
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (pod warunkiem, że potem przyjadą na VIII KIMB).
PS 2
Mam również przykry obowiążek przypomnienia, że głosować powinny tylko te osoby, które (niezależnie od innych kryteriów, jakie wymienia 1-szy post w tym wątku), naprawdę zamierzają przyjechać na VIII KIMB. Otrzymuję (publicznie i poprzez priv.) informacje, że wśród powyżej wymienionych osób występują jednak i takie (na szczęście nieliczne), które - mówiąc kolokwialnie i młodzieżowo - robią sobie jaja.
Wypada mi więc je teraz poprosić (jeśli to prawda, bo gdybym był o tym przekonany, to sam bym je wykreślił), aby wycofały oddane głosy.
Albo wręcz przeciwnie - żart zamieniły w serio i podjęły decyzję o przyjeździe na VIII KIMB.
Zaznaczam jednak, iż ja osób tych nigdy publicznie nie piętnowałem, nie wskazywałem ich imiennie (a wskazanych przez kogoś innego - wręcz broniłem). "Nagonkę"na te osoby uczynili natomiast inni (których też teraz nie wymienię).
I mimo to otrzymałem niezasłużony "opeer" od Wielebnego Pastora, w którym mnie - człeka gołębiego serca - wrzucił On do jednego worka ze znanym "jastrzębiem" i wręcz "ekstremistą" - może nie całego Forum, ale na pewno działu tematycznego pn. KIMB.
Cóż, za grzechy moje - przyjmuję !
PS 3
Pozwolę sobie na bliższe określenie obietnicy "korupcyjnej" Recona1. Proszę kliknąć:
http://www.wydawca.com.pl/?s__karta.id__53
Wygląda zatem na to, że w razie wygranej Ustrzyk Grn. Recon1 poniesie spory wydatek, ale cóż - sam tego chciał.
Ja też obstawiam Ustrzyki Grn. i powiem Państwu, co zrobię, jeśli okaże się, że i mnie ww. książka się należy (w przypadku ostatecznego zwycięstwa Ustrzyk Grn.):
a) podziękuję pięknie Reconowi (tak z dworskim ukłonem) i ową książkę przyjmę,
b) przeczytam ją, wstawię do domowej biblioteczki i często będę do niej wracał, pokazywał innym, chwalił się nią, itp.,
c) podczas najbliższego koncertu WOŚP za kwotę stanowiącą równowartość ceny książki (45 zł) kupię od wolontariuszy Jurka Owsiaka czerwone serduszko.
PS 4
W tej chwili jest 12:11.
Gdyby natomiast o godz. 20-tej zdarzył się stan remisowy, to oczywiście oferta Reconowa stanie się bezprzedmiotowa (niezależnie od tego, czy On tego zechce, czy nie). Nawet gdyby Ustrzyki Grn. zwyciężyły później w losowaniu. Bo wtedy to już nie głosy "elektoratu" ustrzyckiego, lecz ślepy los zadecyduje o zwycięstwie jednej lub drugiej lokalizacji.
.
Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 01-03-2009 o 12:33
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Zapomniałem dodać, że na KIMB mam zamiar przyjechać, niezależnie od tego , gdzie on się będzie odbywał.Liczy sie dla mnie tylko to, że będę miał okazje spotkać znowu jakże miłych starych i nowych znajomych - wszystkich bez wyjątku, niezależnie od tego po której stronie sztucznych barykad ustawili sie w ferworze dyskusji
Belze_Bob
Bobie niezależnie gdzie się KIMB odbędzie - jedziemy razem!
mAAtylda
Dzięki Lucynko za podpowiedź, chociaż pamiętałem o "opcji wspierania swoich". Barszcza miałem się spytać w postaci zapytania ofertowego. Nie chciałem tego wcześniej czynić bo na razie to wszystko na wodzie pisane, a ja lubię konkretnie.
Mam dla wszystkich dobrą wiadomość. W przyszłym roku nie będę w ogóle uczestniczyć w dyskusji na temat lokalizacji KIMBu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki