Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 21 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 351

Wątek: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00

Cytat Zamieszczone przez Tarnina Zobacz posta
    Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie.
    Jako wyraźna liderka plebsu, przyjmij zatem już dziś "mój" egzemplarz owej książki (Reconie - jakbym zapomniał, to dopilnuj tego, w końcu Ty wręczasz a ja z podobnych powodów jak inni rezygnuję z owej książeczki).
    Jednocześnie oświadczam, że nawet nie wiedziałem o owej łapówce. Jako człowiek honoru tak tanio swojego głosu nie sprzedaję, zatem był on czysto ideowy
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

Domyślnie Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00

Zwycięzcom gratuluję. A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie. Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.

Hrabianką nie jestem, szlachcianką owszem - babka z Kalinowskich, co to pół Lublina posiadali, ale to tylko z pochodzenia, czasami za Księżniczkę się podaję, jakby KIMB był w Sękowcu też bym zawitała, ale okrutnie się ciszę że Ustrzyki wygrały, bo z myszami to ja sypiać nie lubię!
    mAAtylda

A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie (...)
    Tarnina, zgadzam się z Tobą.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Nie przesadzajcie.
    Jak była taka akcja kiedyś to przerobiłam naklejkę na biorę i daję i już
    Głosowałam na Ustrzyki, bo uważam, że jest to lepsze miejsce na KIMB-nie lubię marznąć, a i po Pikuju mam ochotę na wielkiego schaboszczaka, a nie zupkę chińską. A co do książki to się bardzo cieszę, bo nie mam takowej, więc sobie darujcie ocenianie czy jest fe czy nie jest fe, trzeba było protestować na początku , a nie teraz.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    trzeba było protestować na początku , a nie teraz.
    Ja nie protestuję, nie jestem aż takim ekstremistą. Napisałem tylko, że się zgadzam ze słowami Tarniny, które zacytowałem.

Orsini, jeżeli chcesz poznać moje zdanie, to żarty "korupcyjne" mnie nie bawią.

Na forum od
    09.2006

Nie muszą, mnie bawią.
    Nie uważam też, żeby książka od Recona to była korupcja, gdyż nie spowodowała ona, że ktokolwiek z tego powodu zagłosował na UG i tyle.
    A jak kogoś to tak bardzo boli, że inni dostaną, a ktoś nie to w końcu mógł głosować na UG i też by dostał.
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar manio
    Na forum od
    05.2004

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    Nie muszą, mnie bawią.
    Nie uważam też, żeby książka od Recona to była korupcja, gdyż nie spowodowała ona, że ktokolwiek z tego powodu zagłosował na UG i tyle.
    A jak kogoś to tak bardzo boli, że inni dostaną, a ktoś nie to w końcu mógł głosować na UG i też by dostał.
    Droga Orsini mnie osobiście tak bardzo boli że Ty dostaniesz tą książkę, a ja nie,że postanowiłem na KiMB skorupować niejakiego Lacha co by Cię odpowiednio z niejakim "wielebnym "podlał, wtedy na pewno ową książkę zgubisz i mnie nie będzie żal

Na forum od
    09.2006

ooo bardzo chętnie, ale chyba Lacha nie ma w Górnych
    być może nie pamiętam kto mnie podnosił spod drzwi pokoju, ale pamiętam jak Lach grał pięknie na gitarze...
    Także jestem Pastorowi dozgonnie wdzięczna za wspaniały wieczór wtedy.
    Ostatnio edytowane przez Krysia ; 02-03-2009 o 14:50
    Bogdan Loebl

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Pastorze, Ty mnie nie obrażaj !!!
    Odnośnie Krywego przedstawiłem moją własną, potężną propozycję "korupcyjną".
    I nie moja wina, że wszyscy się wystraszyli Długiego i bali się pojechać do Krywego.

A my z Tobą znamy się w sumie niewiele, ale nawet na podstawie tej naszej krótkiej znajomości powinieneś się już był zorientować, że u mnie słowo nie dym.
    Szanowny P. Prezydencie! Absolutnie nie było moim zamiarem Cię urazić! Twojej "potężnej propozycji", nazwijmy ją "motywacyjną", nie brałem pod uwagę, ponieważ ją unieważniłem, jako niezgodną z Ustawą o wychowaniu w trzezwości! (zapomniałem Ci o tym napisać).
    Na wszelki wypadek przepraszam!!!
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. S. J. Lec

Ludkowie kochani, Forumowicze (mówię tylko do tych niektórych)... nie przesadzacie oby z tymi wielkimi słowy na temat korupcji. Zrobiliśmy razem(!!!) małe show na Forum i trzeba to traktować jako swoistą zabawę. Chciałem w formie zabawy pod jakimś pretekstem też coś ofiarować. Pretekst się znalazł i nie psujcie radości dawania. Sam mam coś dostać i też mam się doszukiwać podtekstów? Jak tak dalej pójdzie, to przy obdarowywaniu i Piskalowe pierniki staną się cierpkie od tych utyskiwań i całkowicie stracą słodkość bo też zalatują korupcją.
    Teraz do tych podchodzących tak bardzo poważnie do tematu!!!... proszę o nie rzucanie słów na wiatr i zgłoszenie korupcji do prokuratury bo jest przecież art. 304 § 1 k.p.k. Zgodnie z tym artykułem każdy, kto dowiedział się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma obowiązek zawiadomić o tym fakcie prokuratora lub Policję. To oznacza, że nie tylko pokrzywdzony lub bezpośredni świadek przestępstwa, ale każda osoba dysponująca informacjami na temat popełnienia przestępstwa powinna zawiadomić o tym organy ścigania.
    Przepis ten nie przewiduje kary za niedopełnienie wspomnianego obowiązku, odwołuje się natomiast do pożądanych postaw społecznych w demokratycznym państwie, dzięki którym popełnione przestępstwo nie pozostaje anonimowe, a jego sprawca nie może liczyć na bezkarność.

Jeszcze tutaj, aż tak poważny na tym Forum nie byłem, ale czasami jak widać trzeba. Ja czasami palnę coś poważnie ale później mi przechodzi, zaczynam żałować i wracam do spokojności. Też i tak się zaraz stanie. :) Ale swoje musiałem powiedzieć bo mnie rusza.
    Znacie porzekadło o łyżce dziegciu i beczce miodu? Przypomnijcie sobie co niektórzy o tym!
    Koniec tematu!!! Porządni obywatele niech zgłoszą się do odpowiednich organów a zamieszani w korupcję poczekają na... nie przesądzam, bo nie wiem kto przyjdzie?
    Ja wracam do spokojności i niektórym też radzę. Powiedziałem!
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)