Strona 1 z 20 1 2 3 4 5 6 7 8 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: hipokryzja?

Mieszany widok

Domyślnie hipokryzja?

Czytając forum przebija z niego niesamowita troska o dobro przyrody.
    Jednak jak to jest, że już prywatnie jak wchodzą w grę pieniądze użytkownicy z pewnością nie wszyscy promują to co potępiają na tej stronie.
    Wchodząc na strony przewodników znajdziemy zachętę do rozjeżdżania Bieszczadów wszelkiej maści sprzętem mechanicznym, znajdziemy też wszystko to, co było w wątku pt. bieszczadzki obciach. Jak to jest?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: hipokryzja?

Cytat Zamieszczone przez oligocenmaster Zobacz posta
    Czytając forum przebija z niego niesamowita troska o dobro przyrody.
    Jednak jak to jest, że już prywatnie jak wchodzą w grę pieniądze użytkownicy z pewnością nie wszyscy promują to co potępiają na tej stronie.
    Wchodząc na strony przewodników znajdziemy zachętę do rozjeżdżania Bieszczadów wszelkiej maści sprzętem mechanicznym, znajdziemy też wszystko to, co było w wątku pt. bieszczadzki obciach. Jak to jest?
    Acha, następny "wielbiciel" lucyny.
    Prosta odpowiedź. Współpracowałam z niejakim Danielem Wojtasem szefem www.krainawilka.pl Nadal będę w to robić w sprawach związanych z promocją Bieszczadów. Baner pozostanie.
    Powiem więcej. Dziś jadę na spotkania z szefami kilku ośrodków w sprawie reklamy i promocji naszego regionu. Chcę nawiązać ścisłą wspólracę z www.twojebieszczady.pl Oprócz tego mam spotkanie z Danielem. Adam Radwański z Oberży Zakapior w Polańczyku www.zakapior.pl od lat współpracuje z TVN. W ubiegłym roku dostał dobrą propozycję promocji Bieszczadów czyli możliwość zainstalowania kamery on line w Polańczyku. Pomagam mu zdobyć poparcie i kasę na to przedsięwzięcie. Dzięki swoim kontaktom Adam doprowadzi do realizacji tu jednej z cyklicznych audycji TVN promujacej turystykę najprawdopodobniej w Polańczyku. Prosił abym mu pomogła więc pomagam popracować nad doborem gości, plenerów i oczywiście tego co należy promować w gminie Solina i Bieszczadach. Przedwczoraj Koledzy spotkali się w Polańczyku aby umówić szczegóły. Na spotkaniu był m.in Grzesiek Sitko, Andrzej Niepołomski, Marcin Scelina. Panowie ustalili, że będziemy promować turystykę przyrodniczą. Adam i ja chcemy dodać do tego turystykę aktywną w wydaniu www.krainawilka.pl Daniel jest jednak przeciwny uczestnictwu więc jadę go przekonać.
    Co będzie promowane? Wyboru dokonają dziennikarze. Moje sugestie to: turystyka przyrodnicza-warsztaty botaniczne, obserwacje bytności zwierzaków na rakietach lub ski-turach w wykonaniu Marcina, wycieczki ski-turowe lub na rakietach Grzesiek Sitko i Janusz Demkowicz www.demkowicz.pl , konie huculskie czyli wizyta u Karoliny Smoleńskiej w stadninie w Seredniem www.sredenie.pl lub Karino www.pensjonatkarino.pl , Łysy jako przedstawiciel bieszczadzkiej bohemy, Wacław Kuzło i jego ekipa paralotniarsko-żagiel na nartach, wędkarstwo podlodowe w wykonaniu Adama Niepołomskiego, Ksiądz Bartnik i Górzanka i turystyka aktywna o ile zdanie zmieni Daniel Wojtas. Ponad to będę chciała pomóc Izie z PROT i poproszę osoby zarządzające ośrodkami w Bieszczadach aby sprzedwali dotowane przez UM przewodniki i informatory m.in. : Błękitny San" i "Wędrówki podkarpackie".Goście będą mogli kupić za grosze książki 5-8 zł, a PROT będzie miał więcej kasy na działalość. Poza tym w tych wydawnictwach promują się min. www.poloniny.pl więc mam nadzieję, że ta reklama dotrze do ludzi.
    Tym jesteśmy. Gronem ludzi, którzy pracują społecznie aby turyści przyjeżdżali w Bieszczady. Staramy się coś zmienić w naszym regionie. Promujemy i reklamujemy Bieszczady za własne pieniądze. Przedwczoraj właściel ośrodka Olimp w Ustrzykach Dolnych Jacek Wojtas powiedział iż my tracimy kasę na promocję, a korzystają z tego inni w Bieszczadach. Być może z 10% naszych pieniędzy idzie na reklamę naszych firm, reszta to reklama Bieszczadów. Już nie mówię o tym, że swój czas prywatny, który moglibyśmy przeznaczyć dla bliskich wykorzystujemy pro publico bono.
    A ty co zrobiłeś oprócz zalogowania sie na tym forum i szerzenia tu swoich obsesji? Nie masz nawet na tyle odwagi cywilnej aby się podpisać imieniem inazwiskiem.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 31-01-2009 o 05:57

Jak otwarłem stronę kraina wilka to myślałem że się przewrócę. Myślałem, że jak nazwa wskazuje to jakaś strona związana z wilkami, a to zupełnie przeciwieństwo ta strona jest można powiedzieć anty wilcza.

Tym jesteśmy. Gronem ludzi, którzy pracują społecznie aby turyści przyjeżdżali w Bieszczady.

Źle napisane, turyści i tak będą przyjeżdżać. To zdanie trzeba by zmienić i dodać, „aby przyjeżdżało więcej ludzi”.

Czytając o tej kampanii promocyjnej wniosek nasuwa się jeden koniec Bieszczadów jest bliski, być może nie nadejdzie tak szybko z powodu rozległego obszaru, ale ściąganie na siłę ludzi, którzy wcale nie chcą iść w góry nie wróży dobrze.
    Wiele lat temu promowano hasło, którego nie pamiętam dobrze, ale było to coś w stylu „z hal fabrycznych w hale” chodziło o wysyłanie na siłę robotników na wypoczynek w tatry żeby sobie odpoczęli. Chociaż pewnie połowa z nich wcale o tatrach nie marzyła i woleliby po prostu odpocząć od ciężkiej pracy gdzie bądź.

Rozumiem, że żyjąc z dala od Bieszczadów chciałoby się, aby pozostały totalnym skansenem. Jednak żyjąc w Bieszczadach trzeba jakoś się utrzymać. Ale to nie usprawiedliwia robienia wesołego miasteczka. Z tego, co czytałem w Bieszczady ściągają „obcy” ludzie i zakładają hotele pensjonaty czy co tam jeszcze.

Ja mieszkam w innych górach i chyba nie ma takiego szału, nie ma wprawdzie „dzikiej” legendy, na której jest łatwo żerować dla pieniędzy. Zarabia się tutaj w fabrykach, które wcale nie muszą siać zagłady jakby tego chcieli ekolodzy.

Zarobkować na turystach jest najłatwiej, tylko, co będzie jak każdy chciałby tak żyć, strach pomyśleć. Wiem, że nie jest to prosta sprawa i tego tutaj nie rozstrzygniemy.

Co do ekologów dla nich problemem są ludzie, nie walka o naturę. Autorytet ekologów Jacques -Yves Cousteau powiedział, że aby na Ziemi zapanowała równowaga, to "należy eliminować 300 tysięcy ludzi dziennie". Dugi raport Klubu Rzymskiego został opatrzony mottem, które brzmiało: "Ziemia ma raka, tym rakiem jest człowiek"

jak tacy jesteście poprawni i niezakłamani to czemu nie zostawicie swoich mnie lub bardziej wypasionych czterokołówek na parkingu w Zagórzu lub Sanoku i nie lecicie dalej pieszkom??

Znowu bez przesady, po to są samochody żeby z nich korzystać. Chodzi tutaj o nie robienie „demolki” w lasach. A promowanie tego typu rzeczy (off-road itd.) powinno być potępiane. Po lasach prócz pracowników lasów państwowych nie można się poruszać.
    Trzeba mieć zdrowy rozsądek, koś raz, dwa razy (i na tym poprzestanie) z ciekawości pojedzie piękną leśną równą drogą samochodem osobowym na gaz, które emituje mniej spalin i hałasu od pojazdów Lasów Państwowych i może być „powieszony” za zbrodnicze zachowanie a inny z zamiłowaniem będzie leciwą terenówką, co weekend rozjeżdżał leśne drogi.

Co ja zrobiłem dla Bieszczadów? Lucyna nigdy nie będzie w stanie tyle zrobić, ja po prostu nie chodzę po Bieszczadach.
    Lucyna jest katem Bieszczadów, a ja chce je zachować w stanie naturalnym.
    W Bieszczadach byłem raz w 1992 roku, w tamtym roku tylko przejeżdżałem. Chodzę po tatrach i rzadziej po Alpach, ale za rok do Nepalu nie chcę pojechać, bo nie byłem w Bieszczadach, więc nie mam doświadczenia.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez oligocenmaster Zobacz posta
    Chodzę po tatrach i rzadziej po Alpach, ale za rok do Nepalu nie chcę pojechać, bo nie byłem w Bieszczadach, więc nie mam doświadczenia.
    coś pomieszałeś?
    nie pojedziesz do Nepalu, bo nie byłeś w Bieszczadach, więc nie masz doświadczenia???
    A co do off roadu---ciekawe dlaczego w większości przeciwnikami tegoż są ludzie, których poprostu nie stać na terenowy samochód. Czy to czasem nie podchodzi pod hipokryzję?bo jakby ich stać było (nie tylko na samo auto, ale wiadomo ile one palą) to już by byli za off roadem
    Zaraz będzie krzyk, że tak nie jest
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    A co do off roadu---ciekawe dlaczego w większości przeciwnikami tegoż są ludzie, których poprostu nie stać na terenowy samochód.
    Tak jest cena odstrasza, terenówki są drogie wolne i dużo palą. Na pewno część ludzi gdyby nie myślała o cenie i tym ile to pali miałaby trochę inne zdanie w tym temacie.
    Po przeliczeniu wszystkich za i przeciw w cenie terenowego rzęcha możemy sobie kupić całkiem fajne auto osobowe.
    Do zastosowań turystycznych, dojazd w okolice góry, na którą chcemy wyjść, najkrótszą drogą wystarczy auto osobowe, osobowe z napędem na cztery koła to już luksus, ale świetne w zimie i gdy jest błoto.

PS.
    Wcale nie musimy mieć terenówki i nie musi nas być na to stać. Po to są przecież promocje OFF-ROAD.
    Ostatnio edytowane przez oligocenmaster ; 31-01-2009 o 14:39

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    coś pomieszałeś?
    .

"byłem w bieszczadach, tatrach, gorganach, czarnochoże... Ale bardzo chciałbym w przyszłym roku pojechać do nepalu..."
    .

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Też bym chciała pojechać do Nepalu, ale nie mam na to pieniążków. Nawet mam trasę rozpisaną co do dnia w rejonie Everestu, trochę zmodyfikowaną
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Adam Radwański z Oberży Zakapior w Polańczyku www.zakapior.pl od lat współpracuje z TVN.
    chyba nie tylko z TVN bo po wejściu na ten link pojawia się to:
    Bandwidth Limit Exceeded

Apache/1.3.23 Server at www.zakapior.pl Port 80
    a potem to:
    Cichodajki z czata

Gotówka od ręki

Szybkie pieniadze czekaja na ciebie

Anonse bez sponsoringu

Intymne randki

Anonse studentek

Anonse bez opłat

Wyprubowane LINKI

Kontakty towarzyskie do mężatek

Zgadzam się że tylko 10% procent idzie na reklamę firm, a reszta .....?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Franczak ; 31-01-2009 o 19:17 Powód: literki

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    chyba nie tylko z TVN bo po wejściu na ten link pojawia się to:
    Bandwidth Limit Exceeded

Apache/1.3.23 Server at www.zakapior.pl Port 80
    a potem to:
    Cichodajki z czata

Gotówka od ręki

Szybkie pieniadze czekaja na ciebie

Anonse bez sponsoringu

Intymne randki

Anonse studentek

Anonse bez opłat

Wyprubowane LINKI

Kontakty towarzyskie do mężatek

Zgadzam się że tylko 10% procent idzie na reklamę firm, a reszta .....?
    Może nowe atrakcje w Bieszczadach...
    Taka seksturystyka

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Oligocenmaster Lucyno, nie chce Bieszczadów promować, więc nie pytaj go co w tym temacie zrobił.

Po drugie, skąd masz takie przekonanie, że do Ciebie pije? ...chociaż w sumie to jestes naczelną promotorką....

Widzę w nim poniekąd bratnią duszę, bo podobnie nie chcę tu więcej turystów i nie lubię sportów motorowych, tylko trochę dziwnie pogrywa....

Oli drogi, rozgość się, przywitaj się w oftopiku, napisz coś o sobie (nie musisz ujawniać prawdziwych danych, w końcu to internet, a nóż trafisz na Wojtka, lat 12), czym się zajmujesz i jak bardzo Bieszczady kochasz, o ile to pod obciach nie będzie podpadać.

POzdrawiam:)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)