To w takim razie gdzie ten nauczyciel studiował?I co?Z pewnością geografię?
To w takim razie gdzie ten nauczyciel studiował?I co?Z pewnością geografię?
mAAtylda
W pierwszej kolejności musisz zacząć od SKPB...? Zastanowić się o co chodzi z tymi ich czasopismami: "Połoniny", "Magury"...
Później poszukaj coś o Studenckich Bazach Namiotowych... Weź pod lupę schroniska takie jak: Chata Socjologa, Bacówki (szczególnie pod Małą Rawką), Schronisko w Łupkowie... Poczytaj coś o wędrówkach środowisk akademickich na przykładzie K. Wojtyły... dodaj do tego skomplikowane tło historyczne, a dowiesz się o co chodzi...
z tekstów książkowych (kanonicznych) to na początek: "Kowboje i studenci" [w:] Hajże na Bieszczady, W. S. Michałowski
Może nauczyciel był hipisem i przyjeżdżał w dzikie Bieszczady na... no dobra przed 22 nie napiszęi tak mu się przypomniały dawne czasy?
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
A niechaj Cię poniosą wodze fantazji-ubarwij tę opowieść o zakapiory, wolność, przestrzeń, dzikość...a co!
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
jestem studentem, jeśli chcesz pogadać o tym temacie, zgłoś się na priv lub gg,żeby nie robić bałaganu.
Pozdrawiam
Wejdź też na dział tego forum pn. "Chata Socjologa", tam poczytaj - znajdziesz link do strony stowarzyszenia Klub Otrycki. A tam z kolei - genezę powstania Klubu i budowy, a potem odbudowy (po pożarze w 2003 r.) samej Chaty.
A ten Twój belfer to może być z mojego pokolenia. Studiowałem w latach 70. na UW i pamiętam, że wówczas strasznie modne były Bieszczady. Mnóstwo plakatów wisiało na ich temat w Almaturze, organizowane były obozy studenckie (stacjonarne i wędrowne).
Ja osobiście z samą Chatą Socjologa i Klubem Otryckim nie mam nic wspólnego. W czasie studiów też nie interesowałem się jeszcze Bieszczadami - naszło mnie to dopiero, gdy mi przeszło (co innego).
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Moze masz racjeale w tym miesiacy 4 finaly olimpiad i na owe analizy brak czas i sil niestety... a pozostal mi jeszcze referacik o integracji gospodarczej ;/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki